VIDEO Dcérku porodila cestou v aute, jej manžel to nasnímal. „Bolo to niečo viac než výnimočné,“ vyznáva sa šťastná matka

Patricia Poprocká, 12. septembra 2023 o 06:49

Bolo to pred piatimi rokmi a doteraz tento deň považuje Američanka Alexis Swinney za jeden z najlepších v živote. Dcéra sa jej narodila v aute cestou do pôrodnice, na sedadle spolujazdca. Všetko zachytil na kameru jej partner, ktorý ešte aj šoféroval. A aby toho nebolo málo, vzadu sedeli ich ďalšie dve deti, ktoré zažili príchod sestričky naozaj v priamom prenose.

Porodiť dieťa do vlastných rúk bol pre Alexis zážitok, za ktorý je dodnes vďačná. Ilustračná snímka.

Foto: shutterstock.com

V aute porodila svoju dcérku aj slovenská herečka Nela, tiež pred piatimi rokmi (počas Veľkej noci), no tá na to nespomína v najlepšom, skôr naopak – uprednostnila by pôrod v opatere lekárov, ktorý mala dohodnutý na súkromnej klinike, kam však už dôjsť nestihla. „Už by som to nechcela zažiť, mohlo to teda dopadnúť oveľa horšie a tie sekundy strachu, keď sa mi bábätko narodilo, že či je v poriadku, neprajem nikomu zažiť,“ konštatovala neskôr pre portál markiza.sk. Zároveň však priznala, že ju tento zážitok ohromne zocelil a že „nič silnejšie“ už asi v živote nezažije.

Alexis Swinney z Texasu príchod dcérky na svet v aute vnímala inak a za to, čo sa stalo, je nesmierne vďačná. „Náhodný slobodný pôrod, ktorý zmenil môj život... Bolo to niečo viac než výnimočné, že som mohla takto porodiť vlastné dieťa. Žiadni lekári ani sestry, žiadne svetlá ani zaneprázdnení ľudia. Nikto neprerušuje moment, ktorý by mal byť najvýnimočnejším okamihom pre rodiny, keď prinášajú život na svet...“ vyznala sa zo svojich pocitov na sociálnej sieti.

Priznáva, že cítila aj bolesť, ale na druhej strane: „Radosť a pokoj, ktoré nasledovali v tých minútach, ktoré sme mohli stráviť sami s naším milým dievčatkom, bola viac obohacujúca než čokoľvek iné“.

Alexis po pôrode bez zásahov i medikamentov túžila a je šťastná, že jej to bolo umožnené. „Ľudia sú šokovaní a často ma ľutujú, že som to nestihla do nemocnice. Nechápu, že som zažila niečo neporovnateľné s ničím, čo som si vedela dovtedy predstaviť. Bola som svedkom toho, ako moje telo prevzalo kontrolu a narodilo sa mi dieťa do rúk. Mala som okolo seba manžela a deti a na päť minút sme nerušene mohli prijať všetko, čo sa stalo. Naša rodina uprednostnila jedinečný chaos. Bolo to šialené, ale úžasné. 5. september 2018 – jeden z najlepších dní môjho života,“ uzatvára.

A ako to v tom aute vyzeralo? Nuž, toto je nad akýkoľvek film. Prosto život.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >