Toto by malo zažiť po pôrode každé bábätko. Jedinečné video prvých momentov

Patricia Poprocká, 7. augusta 2023 o 06:33

Svetový týždeň dojčenia sa skončil, takto by mal začiatok úspešného dojčenia vyzerať. Nasledujúce video zachytáva dojčiace sa bábätko v prvých chvíľach bezprostredne po narodení. Ďalších slov snáď ani netreba, tieto obrázky hovoria samé za seba.

Prvé chvíle na tomto svete na maminej koži. Tento špeciálny čas zbližovania matky a dieťaťa sa zvykne označovať aj ako Posvätná alebo Zlatá hodina

Foto: shutterstock

Párkrát si lačne potiahne, potom skamenie ako socha, unavené a spokojné odpočíva, v bezpečí, v najtesnejšom kontakte s matkou, aký práve potrebuje. Takto vyzerá nasledujúce video, a takto by malo prežiť svoje prvé minúty na svete každé bábätko, v kontakte koža na kožu, neobmedzene dlho, ktorý mu uľahčuje adaptáciu na nové prostredie.

Ten po pôrode pomáha dieťaťu udržiavať správnu teplotu, dýchať, zohrieva ho, poskytuje podnety a zvyčajne sa končí prvým nadojčením a spánkom. Kontakt koža na kožu zvyšuje tvorbu mlieka matky a uľahčuje dojčenie, a odborníci ho odporúčajú praktizovať aj neskôr, najmä v prvých týždňoch.

Nuž, a takto to vyzerá v praxi:






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >