Relaxačná vaňa uľahčí pôrod

gb, 3. júla 2023 o 04:30

Pôrodnica v Krompachoch predstavila ďalšiu novinku, ktorá má ženám uľahčiť a spríjemniť pôrod. Je ňou vaňa, ktorá sa nachádza v priestoroch nadštandardnej pôrodnej sály.

Použitie vane tlmí pôrodné bolesti.

Foto: Agel

Nadštandardná miestnosť ponúka využitie rôznych pomôcok na uľahčenie a spríjemnenie pôrodu. Je vybavená aj vlastným sociálnym zariadením. Zámerom gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice je neustále prinášať rôzne inovácie, ktoré prinesú rodičkám maximálnu spokojnosť.

Nadštandardná miestnosť ponúka rôzne pomôcky.

Foto: Agel
„V nadštandardnej pôrodnej sále ponúkame výnimočné pohodlie a bezpečie pre každú rodičku, ktorá sa rozhodne pre využitie tejto možnosti. Novinkou je vaňa, ktorá je pre rodičky k dispozícii počas prvej doby pôrodu,“ informuje primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Svetlana Lukáčová.

„Vaňa je v rámci gynekologicko-pôrodníckej starostlivosti veľkým prínosom. Hlavným cieľom oddelenia je skvalitňovať poskytované služby. K dispozícii máme aj závesné šatky, žinenku či fit lopty, stoličky na náparku. To všetko zabezpečuje vyššiu úroveň a nové možnosti pri výbere pôrodnej techniky,” dodáva vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Klára Sedláčková.

Vaňa slúži v prvej, takzvanej otváracej dobe pôrodu na relaxáciu, zmierňuje pôrodné bolesti a jej využitie znamená aj menšiu pravdepodobnosť nastrihnutia hrádze počas pôrodu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >