Recept na víkend Päťkrát rýchle fantastické domáce nátierky

Patricia Poprocká, 30. septembra 2023 o 06:22

Nemusíte ich kupovať a na rozdiel od tých z obchodu viete presne, čo jete. Dnešné naše recepty sú na domáce nátierky, ktoré pripravíte veľmi rýchlo a sú na nerozoznanie od tých z obchodu.

Domáce nátierky na nezaplatenie. Chutné a bez zbytočných melých prísad.

Foto: Shutterstock.com

Fazuľová, ktorá chutí ako mäsová paštéta

Uvarenú tmavú fazuľu rozmixujte s cesnakom (počet strúčikov podľa množstva fazule, podľa veľkosti cesnaku a podľa chuti, určite nie menej ako tri). Pridajte trocha panenského olivového oleja a dochuťte mletou rascou, majoránkou a oreganom, prípadne troškou soli či vegety.

Avokádová

Rozpučte avokádo, cesnak, pridajte buď tofu syr (ak chcete čisto rastlinnú verziu) alebo syr lučina. Vymiešajte do hladka, dochuťte korením a troškou soli.

Cviklová

Nastrúhajte najemno surovú cviklu a troška čerstvého chrenu. Zmiešajte s lučinou (prípadne s tofu), osoľte a okoreňte.

Z červenej šošovice

Dajte variť červenú šošovicu (výhodou je, že sa varí krátko a nemusíte ju predtým namáčať), jeden zemiak a jednu mrkvu, oboje nakrájané na kolieska. Tesne pred odstavením vhoďte do hrnca aspoň tri strúčiky cesnaku a červenú cibuľu, nech sa zaparia. Potom vodu zlejte, všetko rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte olej (najlepšie olivový alebo tekvicový), dochuťte soľou, vegetou, čiernym korením a bylinkami podľa chuti. Odporúčané sú horčicové semienka, estragón a oregano.

Tvarohová

Jemný tvaroh zmiešajte s kyslou smotanou. Pridajte trocha soli, červenej mletej papriky, rasce a napokon mladú cibuľku, nakrájanú na drobné kúsky.

Všetky nátierky podávajte s chlebom, nezabudnite na čerstvú zeleninu ako prílohu. Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >