Recept na víkend Tri rýchle teplé večere, vôbec nie fádne!

Patricia Poprocká, 16. marca 2024 o 05:51

Rýchle, ľahké a chutné, čo viac si možno priať na večeru po rušnom dni? Vyberte si z našich troch receptov, ktoré ponúkajú nové kombinácie známych jedál.

Do prípravy zapojte aj deti a večera bude raz-dva.

Foto: shutterstock

Kuracie mäso so zeleninou a quinoou

Potrebujeme: 1 šálku quinoy, 2 kusy kuracích pŕs nakrájaných na rezančeky, olivový olej, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, nakrájaný zeleninový mix (napríklad mrkva, cuketa, paprika), môže byť i mrazený, soľ, korenie, petržlenová vňať

Postup: Quinou uvaríme vo vode ako cestoviny, podľa pokynov na obale. Na panvici orestujeme na olivovom oleji cibuľu a cesnak. Pridáme kuracie mäso, keď je zlatisté, vsypeme zeleninu a necháme na sporáku, kým zmäkne. Potom to všetko zmiešame s quinou, dosolíme a okoreníme podľa chuti, na záver posypeme na ozdobu petržlenom.

Losos s pečenou zeleninou

Potrebujeme: 2 filety lososa, olivový olej, cuketu, baklažán, cherry paradajky, soľ, čierne korenie a bylinky – tymián, majoránku, bazalku, cesnak, citrón

Postup: Zeleninu nakrájame na kúsky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 200 stupňoch 20-25 minút. Filety z lososa medzitým osolíme a okoreníme a opečieme na oleji na panvici. Potom ich pokvapkáme citrónom a potrieme cesnakom, rozdrveným v troške olivového oleja. Ako prílohu podávame kúsky chleba alebo pečiva,

Šalát s pečeným kuracím mäsom a avokádom

Potrebujeme: kuracie prsia, hlávkový šalát, rukolu, zelené lístky špenátu, avokádo, cherry paradajky, cesnak, olivový olej, citrón, soľ, med a korenie podľa chuti

Postup: Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a potom potrieme pretlačeným cesnakom a medom. Nakrájame na rezančeky a v mise zmiešame so zeleninou. Šalát pokvapkáme citrónovou šťavou a môžeme podávať.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >