Emily, Melany a Sára. V Banskej Bystrici sa narodili trojičky

gb, 21. februára 2019 o 09:16

V 34. týždni tehotenstva prišli v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta na svet trojičky, dievčatká Emily, Melany a Sára.

Štastná mamička Ľubka so svojimi pokladmi.

Foto: Fakultná nemocnica F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici

Na narodenie trojičiek čakala Banská Bystrica päť rokov, naposledy túto radosť zažila v roku 2014. Rodičia sa aj vtedy tešili z dievčat, narodili sa Emília, Nikolka a Simonka.

Čerstvé bábätká sa svojej 32-ročnej mamičke narodili cisárskym rezom. Na svet prišli predčasne, dieťa sa za donosené považuje, ak sa narodí po 38. týždni tehotenstva. „Hoci musia oproti ostatným novorodencom trochu dohnať telesnú hmotnosť, sú zdravé a pekne napredujú," napísala nemocnica na sociálnych sieťach.

„Tri malé banskobystričanky ešte chvíľu zostanú v starostlivosti neonatológov, avšak šťastná maminka Ľubka sa už veľmi teší, keď si svoje poklady odnesie v náručí domov. V mene nemocnice mladej rodinke blahoželáme a prajeme im veľa lásky a radosti," uviedla nemocnica.

Ako pre portál www.bystricoviny.sk uviedol otecko trojičiek Daniel Poláček z Rudlovej-Sásovej: „Ako prvá prišla na svet Emily o 17:38 hod., po nej o 17:40 hod. Melany a napokon tretia Sára o 17:42 hod. Manželka je po pôrode v poriadku."

Mamičku trojčiat čaká dlhšia materská dovolenka. Zatiaľ čo jej dĺžka je bežne 34 týždňov, matka dvojičiek a viacerčiat má nárok na 43 týždňov. Rodičovský príspevok je v prípade trojičiek 322,05 eura (matka jedného dieťaťa dostáva 214,70 eura). Príspevok pri narodení trojičiek činí 905,55 eura (normálne je to 829,86 eura).





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >