Zaujímavý experiment, deti hľadali poslepiačky svoju mamu. Hádajte, koľké sa pomýlili

Patricia Poprocká, 15. marca 2024 o 07:26

Šesť mám, šesť detí. Niečo ako hra na slepú babu, s tým, že deti si v rade žien mali rozpoznať svoju mamu. Cez oči dostali šatku a hľadali prostredníctvom dotykov a vône. Čo myslíte, koľké z deti sa v tomto experimente pomýlili?

Ty si moja mamička!

Foto: shutterstock.com

Pravdu majú tí, ktorí tipovali číslo nula. Pri hľadaní svojej mamy bolo neomylné každé dieťa – tú svoju si poznalo podľa vône, vlasov, tvarov tváre. VIDEO zachytáva celý experiment i radosť pri záverečnom odhalení.

Je vedecky dokázané, že deti majú schopnosť rozpoznať svoju matku – či už podľa špecifík, ale aj intuitívne. Deti už odmalička rozoznávajú matkinu vôňu či hlas. Už v maternici k bábätku doliehajú zvuky okolia vrátane hlasu, rozoznáva matkin i otcov, a preto tieto hlasy dokáže rozoznávať aj neskôr. Spájajú sa mu s pocitom bezpečia a istoty. Ďalším ukazovateľom, podľa ktorého dieťa pozná svojho rodiča, je telesné teplo a dotyk, na ktorý tiež reaguje svojsky, upokojí sa a uvoľní. No a napokon sú tu ešte typické črty tváre či tela matky, napríklad účes, nos, uši, lícne kosti, typ postavy a podobne, ktoré dieťa rozoznáva vizuálne a ak má zazviazané oči ako na videu, tak hmatom.

Ako na to išli deti v tomto experimente, pozrite si v milom VIDEU plnom dojímavých a radostných zvítaní.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >