Výchova a vzťahy

  • Obrázok Ročné dieťa ešte nemá byť samostatné

    Ročné dieťa ešte nemá byť samostatné

    Plače vaše ročné dieťa za vami, keď odídete z miestnosti a ťažko ho utíši niekto iný? Môžete byť pokojní, je to dôkaz, že má k vám vytvorenú bezpečnú vzťahovú väzbu.

  • Obrázok Žiarli na súrodenca? Namiesto trestu mu uznajte jeho pocity

    Žiarli na súrodenca? Namiesto trestu mu uznajte jeho pocity

    S detskou žiarlivosťou sa stretla väčšina matiek, ktoré majú viac detí. Počiatočnú eufóriu po príchode nového člena domácnosti vystriedali starosti s tým, že starší súrodenec nevedel prijať mladšieho. V extrémnych prípadoch ho dokonca pristihli, ako robí malému zle. Pre rodičov je to veľmi náročná situácia. Čo ako sa snažia, vysvetľujú, márne...

  • Obrázok Nekecajte babičkám do výchovy!

    Nekecajte babičkám do výchovy!

    Babičky dnes nemajú úplne dobrú povesť. Vraj nevhodne zasahujú do výchovy vnúčat, kŕmia ich samými sladkosťami, všetko im dovolia. Vojnu, ktorá sa medzi generáciami rozhorela, však nemôže nikto vyhrať. Nebojujte s babičkami, ale radšej im dovoľte pristupovať k vnukom podľa svojho.

  • Obrázok Kradne nórsky štát deti, alebo ich chráni? Cudzinci sa boja

    Kradne nórsky štát deti, alebo ich chráni? Cudzinci sa boja

    „Keď niekto zaklope na dvere, deti majú strach. Boja sa, že si pre ne zase niekto príde,“ hovorí Jaquline neistou nórštinou o sporoch so sociálnou službou krajiny Barnevernet, ktorú mnohí obviňujú z neoprávneného rozbíjania rodín. Oči má pri tom vlhké.

Ďalšie naše weby