Recept na víkend: Kuracie mäso s rímskym šalátom a dresingom podľa modelky Mirky Luberdovej

Gabriela Bachárová, 16. septembra 2023 o 06:12

Teplé počasie sa ešte nelúči, a tak ani jedálniček zatiaľ nemusíte ladiť do jesenných tónov. Ak premýšľate, čo letného si ešte pripraviť pred nástupom chladnejšieho počasia, dobrý tip ponúka výživová poradkyňa, modelka a vášnivá kuchárka Mirka Luberdová. Recept na kuracie mäso s rímskym šalátom a bielym dresingom určite vyskúšajte.

Mirka Luberdová je vášnivá kuchárka.

Foto: TV Markíza

Vyštudovaná zdravotná sestra s certifikátmi z výživového poradenstva, bývalá modelka a vicemiss súťaží Miss Slovensko a Miss Europe Mirka Luberdová ponúka na svojom instagramovom profile množstvo zaujímavých i netradičných receptov, z ktorých si vyberú najmä tí, ktorí majú radi zdravú stravu a pestré jedlá. Pred pár dňami dostala chuť „na taký mlsnejší šalát” a o výsledok sa podelila so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. „Bolo to výborné,” pochválila svoj kuchársky um. Ak si jedlo chcete tiež pripraviť, modelka ponúka recept.

Rímsky šalát s bielym dresingom a kuracím mäsom

Budete potrebovať:
250 g grilovaných kuracích pŕs v medovo-horčicovom pácovaní s olivovým olejom a soľou (všetko podľa svojich preferencií, ja som dala lyžičku horčice a dve olivového oleja a medu)
1/2 rímskeho šalátu
2 lyžice tatárskej omáčky
1/2 avokáda
soľ, mleté čierne korenie
20 g sekaného parmezánu
1 - 2 čerstvé chilli papričky

Postup:
Avokádo s tatarkou spolu spracujeme vidličkou na kompaktnú masu. Natrháme rímsky šalát na menšie kúsky. Premiešame s dresingom a nasekaným chilli. Posypeme parmezánom, čiernym korením a soľou. Odstáte kuracie mäso opečieme na panvičke alebo ugrilujeme.

Ako sa jedlo podarilo, si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:



Monika Luberdová so svojou milovanou dcérkou Beluškou.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >