Recept na víkend: Jednoduchá jablkovo-orechová torta s rožkami na taliansky spôsob podľa Viki Rákovej

Gabriela Bachárová, 9. septembra 2023 o 06:00

Z každoročnej dovolenky v Taliansku si obľúbená herečka Viki Ráková tento rok priniesla recept na jednoduchú tortu, v ktorej hrajú okrem jabĺk a orechov hlavnú rolu obyčajné rožky. Ak sa vám nechce cez víkend hodiny vypekať, skúste si ju pripraviť.

Viki Ráková odporúča nový recept.

Foto: TV Markíza

Aké suveníry si nosíte domov z dovolenky? Herečka Viki Ráková zväčša obrazy alebo recepty.„ Ako zatiaľ každé leto, ani teraz sme nevynechali dovolenku v Taliansku. A viete, že okrem tiramisu, gelata (zmrzlina) a panna cotty majú aj rôzne iné fajnosti? Áno, aj cannoli (plnené trubičky), ale na to sa necítim, no táto jablkovo-orechová rožková torta je tak lahodná, chutná, že väčšinou zmizne za pár minút. Volá sa dolce di mele (sladké jablká) a s deťmi ju pripraviť je aj super zábava,” pozýva herečka vyskúšať.

Dolce di mele

Majte po ruke:
4 rožky
4 veľké jablká
vlašské orechy
10 dkg cukru
0,5 ml mlieka
2 ks vajcia
80 g masla
práškový cukor na pocukrovanie

Postup:
Rožky nakrájame na krúžky, jablká očistíme a nakrájame na krúžky, vajíčko s mliekom a cukrom dobre vyšľaháme. A ide sa na to! Plech vymastíme, poukladáme nakrájané rožky, ktoré potrieme maslom a posypeme trošku cukrom (môže byť aj škoricový). Na rožky poukladáme jablko, posypeme orechom a zalejeme s vajíčkovo-mliečnou polevou. Dáme zapiecť do predhriatej rúry (180 stupňov) cca na 25 minút, popisuje recept Viki Ráková a ako dodáva, ak bude torta trošku pripálená, vôbec to neprekáža, vtedy je snáď ešte chutnejšia. Dobrú chuť!



Viki Ráková si užila nielen dovolenku v Taliansku...



... ale aj pri maďarskom jazere Balatóne. „Mojich šesť minút,” smeje sa Viki Ráková.


.
Viki Ráková je už jedenásť rokov so svojím partnerom, hudobníkom Robertom Lakatosom. Vzali sa pred rokom a majú spolu dvoch synov, Bendegúza a Benjamína.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >