Recept na víkend 3x keksíky ku káve, s ktorými sa nemusíte dlho babrať

Patricia Poprocká, 7. októbra 2023 o 06:41

Chladnejšie počasie, kratšie dni, jeseň je tu. Pohodu si doma ľahšie vyčarujete pomocou šálky teplej kávy či čaju a niečoho dobrého na zahryznutie. Ponúkame tri recepty na domáce sušienky, s ktorých prípravou sa nebudete dlho zdržiavať, naopak.

Sú aj sušienky, ktoré máte hotové doslova za pár minút.

Foto: shutterstock

Kokosové s kakaom

Jedno maslo rozpustíme a vlejeme do väčšej nádoby. Pridáme 2 žĺtky, pol hrnčeka cukru, 2 hrnčey múky, 1,5 hrnčeka kokosu a dve lyžice kakaa. Všetko spolu zmiešme. Z cesta potom vypracujeme guličky, ktoré naukladáme na plech, kde ich ešte vidličkou mierne stlačíme na medailóniky. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňoch.

Biele kokosky

V miske zmiešame 4 hrnčeky ovsených vločiek, dva hrnčeky kokosu, 1 salko, pol hrnčeka oleja a hrsť sušeného ovocia pokrájaného nadrobno. Potom z masy vytvárame guľôčky, ktoré jemne sploštené uložíme na plech. Pečieme doružova na 180 stupňoch. Ak chceme, môžeme ich ešte namáčať spolovice v roztopenej čokoláde.

Domáce raffaello

Opäť zmiešame v miske salko, tentoraz s balíčkom strúhaného kokosu. Z tejto zmesi potom vytvárame guľôčky, do každej z nich vtlačíme mandľu. Napokon ešte obalíme v kokose a môžeme podávať. Čo sa nezje, skladujte v chladničke.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >