Recept na víkend 12 tipov, ako chutne zužitkovať starý chlieb

pt, 23. septembra 2023 o 05:42

Čo so starým chlebom alebo pečivom? Niekto ho suší a zomelie na strúhanku, ak však práve nemáte nič iné poruke na rýchlu večeru, môžete z neho vyčarovať aj chuté jedlo. Bez toho, aby si ostatní všimli, že je starý. Tu je 12 tipov ako.

Zapečený bochník vyzerá aj chutí výborne.

Foto: varecha.sk/cesminaz

Prináša ich portál Varecha.sk a ponúka recepty pre milovníkov mäsa i vegetariánov. Ich výhodou je, že naozaj nejde o nič komplikované, ale o dobroty zapekané v rúre, kde je príprava naozaj jednoduchá.

Skúste si teda pripraviť zapekané rožky s nivou, prípadne „fofr“ večeru pre návštevu s lečom, alebo netradičný chlebík vo vajíčku. V ponuke je aj zapekanka z Poľska či baklažánové bagety. Rebríček nájdete na tomto linku.

My z neho vyberáme nezvyčajne pripravený bochník chleba – Zapečený chlieb trocha inak.

Potrebujeme: kilogramový chlieb, 400 gramov mozzarelly, 250 gramov nastúhaného alebo nadrobeného syra (podľa chuti – niva, údený, tehla), 1 maslo (klasické alebo bylinkové)

Postup: Chlieb nakrojíme zvrchu tak, aby sa oddelili kocky, ale aby spodok ostal nedotknutý. Do zárezov poukladáme mozarellu, maslo a nastrúhaný syr. Potom dáme chlieb zapiecť do rúry na 20 minút na 190 stupňov a môžeme konzumovať. Samostatne so zeleninou alebo ako prílohu k polievkam či prívarkom.

Celý fotorecept nájdete na tomto linku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >