Výnimočná záchrana psíka, takmer ako rozprávka pre deti. Skutočný príbeh s dobrým koncom, dokonca poučný

pt, 31. januára 2024 o 06:48

Rozprávky nemusia byť len o princeznách či drakoch, existujú aj moderné o zvieratkách a hrdinoch, ktorí ich zachránia. Taký je aj tento skutočný príbeh o hasičoch a malom psíkovi. Skoro ako Labková patrola, len naopak – záchranu tentoraz potreboval psík. A prečo je užitočná pre deti? Ukazuje, ako sa bezpečne v tomto období pohybovať po ľade.

Aj pes niekedy potrebuje pomoc. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock

Na ostrovčeku zmrznutého jazera v Orlovej-Lazoch (neďaleko Ostravy) uviazol malý psík. Úplne premrzol a nebol schopný dostať sa na do bezpečia na breh. Pomôcť mu prišli dve jednotky hasičov.

Dostať sa k psíkovi nebolo jednoduché, navyše hrozilo nebezpečenstvo, že sa pod nimi preborí ľad. Záchranári si však poradili. „Oblečení v špeciálnych oblekoch určených pre prácu na vode začali okamžite so záchranou zvieratka,“ opísala hovorkyňa hasičov Kamila Langerová.

Jeden z hasičov sa k psíkovi začal plaziť po bruchu, čo je najbezpečnejší pohyb na takomto ľade. Pre istotu bol ešte zaistený lanom, ktoré mal okolo pása. „Opatrne rozhrnul rastliny, ktoré sa tam nachádzali a vyslobodil premrznuté zvieratko,“ priblížila.

A ďalej? Hasiča, naviazaného na lano, potom aj so psom v náručí pritiahli jeho kolegovia späť na breh. Psíka zabalili do teplej deky a keďže nebol známy majiteľ, prevzala ho dočasne odchytová služba.

Pozrite si záchranu psíka:






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >