Toto je raj! Dominika Cibulková s deťmi na Maldivách, hádajte, bez čoho sa tam malá Ninka nezaobíde?

Patricia Poprocká, 17. októbra 2023 o 05:59

Nádherné more, šťastné detičky i rodičia. Dominika Cibulková sa podelila o fotografie z exotickej dovolenky na Maldivách, kam sa vybrali s manželom i oboma deťmi. Ako tam je? Ako v raji, aspoň podľa zverejnených fotiek.

Ako v raji.

Foto: facebook Dominiky Cibulkovej

Náročnú cestu zvládla aj malá Nina, ktorá má len sedem mesiacov. Spokojne si driemala alebo obzerala okolie v maminom náručí, občas ju pohladil otec či starší brat Jakubko.


A skvele im je aj v samotnej destinácii, deti si užívajú more a rodičov a rodičia zasa exotiku a svoje deti.




Dominika zverejnila aj fotku, ako malú Ninu dojčí priamo na móle, krátko na to, čo obe vyšli z vody. Za toto zdieľanie sa jej ušlo veľa pochvalných komentárov. „Ďakujem za to, že zdieľate najkrajšie chvíle a to, že sa nebojíte ukázať, že dojčenie je úplne prirodzené a nádherné,“ napísala napríklad jedna zo sledovateliek.


Na druhej strane, Dominika podobne ako mnohé ďalšie prominentné mamičky, sa dala aj na propagáciu umelej výživy. Nedávno uverejnila video, ako Ninke dáva umelé mlieko, v statuse spomenula aj známy slogan výrobcov umelého mlieka „Šťastná mama, šťastné dieťa“ s tým, že Ninka si mlieko veľmi obľúbila. Ženy zároveň vyzvala: „Robte si to tak, aby ste boli šťastné a vaše baby vás bude nasledovať.“

V skutočnosti však ide len o ďalší reklamný ťah, pretože nie je žiaden dôvod dávať polročnému dieťaťu, ktoré začalo jesť aj normálnu stravu, umelé mlieko, zvlášť, ak je stále dojčené. Ale ani keby nebolo dojčené. Už šesťmesačné dieťa, ktoré prešlo na normálu stravu, totiž žiadne umelé mlieko nepotrebuje. Piť môže vodu a všetky potrebné výživné látky dostáva z normálnej stravy. „Umelé mlieko nemá po šiestom mesiaci žiadnu pridanú hodnotu oproti kŕmeniu jedlom, ktoré je možné kombinovať s podávaním výrobkov živočíšneho mlieka, napríklad jogurtov,“ pripomína nutričná terapeutka Sylva Šmídová v knihe Lenky Žofajovej Sprievodca rodiča dnešného, prvý rok.

Ak sa však bábätko dojčí, je dobré pokračovať v dojčení aj po zavedení normálnej stravy – dieťa totiž dostáva v materskom mlieku jedinečné výživné látky prospešné pre fyzické i psychické zdravie, ktoré nikde inde nezíska. Dojčenie je tiež prostriedok na upokojenie dieťaťa, uspávanie, tlmenie bolesti, reguláciu telesnej teploty a podobne. Umelé mlieko nie je plnohodnotná náhrada materského mlieka, preto je pre bábätká, ktoré jedia normálnu stravu, zbytočné. A navyše – určite neprinesie matke pocit šťastia – na ten sú potrebné iné faktory než prášok zabalený v čo ako krásnej či ekologickej krabičke.

Toto sú Maldivy:






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >