Prvé prázdniny sú tu! Koľko voľna ešte deti v tomto školskom roku čaká?

TASR, pt, 27. októbra 2023 o 06:10

Žiakom základných a stredných škôl začínajú v pondelok jesenné prázdniny. Prvé prázdniny v tomto školskom roku potrvajú tri dni, s víkendom päť. Do školy sa deti vrátia vo štvrtok 2. novembra.

Jesenné prázdniny sú príležitosť byť čo najviac vonku.

Foto: Shutterstock.com

Po jesenných prázdninách si školáci budú môcť znova oddýchnuť počas Vianoc. Posledný deň vyučovania pred vianočnými prázdninami je v piatok 22. decembra. Učiť sa opäť začnú až v pondelok 8. januára nasledujúceho roku, čo je dokopy 16 voľných dní.

Polročné prázdniny, ktoré zvykli byť koncom januára, žiaci mať nebudú, no už 19. februára začnú jarné prázdniny, a to deťom z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja. Ďalší týždeň, od 26. februára, budú mať voľno žiaci z Košického a Prešovského kraja. No a napokon žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja si užijú jarných prázdnin v termíne od 4. do 8. marca.

V školských laviciach neostanú ani celý mesiac, pretože Veľká noc vychádza v nasledujúcom roku pomerne skoro, už na konci marca. To znamená, že veľkonočné prázdniny sa začnú vo štvrtok 28. marca a potrvajú do utorka, 2. apríla. Vyučovanie sa začne v stredu 3. apríla a potrvá až do leta, piatku, 28. júna.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >