Prehľad všetkých prázdnin v novom školskom roku 2023/2024

Gabriela Bachárová, 5. septembra 2023 o 06:15

Nový školský rok sa ešte len rozbehol a vás už zaujímajú dátumy prázdnin, na ktoré sa školáci môžu tešiť? Nie ste jediní, pozrite si prehľad.

Na prázdniny sa deti môžu tešiť aj tento školský rok.

Foto: SITA

Na školské prázdniny sa tento rok môže tešiť celkom 507-tisíc žiakov základných škôl a a okolo 215-tisíc študentov stredných škôl. Svoje učiteľky, učiteľov a spolužiakov po prvýkrát spozná približne 60-tisíc prváčikov. Prvý prázdniny v tomto školskom roku čakajú žiakov a študentov už na prelome októbra a novembra. Jesenné prázdniny potrvajú od pondelka 30. októbra do utorka 31. októbra. Keďže v stredu 1. novembra je ďalšie voľno, Sviatok všetkých svätých, deti sa do školy vrátia v utorok 2. novembra.

Vianočné prázdniny sa začínajú v sobotu 23. decembra a končia v nedeľu 7. januára 2024. Do školy sa ide v pondelok 8. januára 2024.

Keďže polročné prázdniny sa zrušili, nasledovať budú až jarné prázdniny. Pre Banskobystrický kraj, Žilinský kraj a Trenčiansky kraj potrvajú od pondelka 19. februára do piatka 23. februára (návrat do školy v pondelok 26. februára). Deti z Košického a Prešovského kraja sa na voľno môžu tešiť v týždni od pondelka 26. februára do piatka 1. marca (návrat do lavíc v pondelok 4. marca). A napokon Bratislavský, Nitrianský a Trnavský kraj sa prázdnin dočkajú v dňoch 4. až 8. marca (návrat do školy 11. marca).

Veľkonočné prázdniny na budúci rok budú od štvrtka 28. marca do utorka 2. apríla (návrat v stredu 3. apríla). Naposledy v tomto školskom roku sa do školy pôjde v piatok 28. júna. Letné prázdniny potrvajú od 1. júla do 30. augusta. Deti sa do školy znovu vydajú v pondelok 2. septembra 2024.

Pozrite si prehľadnú tabuľku prázdnin v novom školskom roku 2023/2024:

Foto: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >