Dcére slávnych rodičov sa vrátila rakovina. „Cítim strašnú zlosť,“ priznala

Gabriela Bachárová, 15. októbra 2023 o 06:31

Rakovinu prsníka pred časom porazila a tešila sa z návratu zdravia. Teraz však Anička Slováčková (28), dcéra uznávaného českého saxofonistu Felixa Slováčka a herečky Dagmar Patrasovej, ktorú slovenskí diváci veľmi dobre poznajú ako princeznú Xéniu zo seriálu Arabela, oznámila: „Choroba je späť.“ Zákerná rakovina si našla nové miesto, usadila sa na pľúcach.

Anička Slováčková.

Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Mladá speváčka a herečka sa zdrvujúcu správu o návrate rakoviny dozvedela už na konci augusta, avšak snažila sa ju utajiť až do svojho koncertu v pražskej Lucerne, ktorý považovala za veľmi dôležitý a nechcela upriamovať pozornosť na ochorenie. „Človek mieni a niečo tam hore, či dole, mení, a tak, keď som mala oslavovať vydanie platne a nového klipu, potvrdili mi návrat rakoviny a na žiadne oslavy už nebola chuť. Čo cítim? Strašnú zlosť. A pochopiteľne strach. A tiež mám pocit, že som všetkých sklamala,” vyjadrila na sociálnych sieťach svoje pocity. Napriek obavám je však odhodlaná znovu bojovať: „Vybojovala som si to prvýkrát, verím, že to zvládnem i druhýkrát.”

Už pre desiatimi rokmi si Anička Slováčková našla v prsníku útvar a o tri roky znovu, avšak prvé dva razy ešte o zhubný nádor nešlo. Ten sa potvrdil pred štyrmi rokmi. Podstúpila operáciu, nádory jej lekári odobrali i z uzlín, liečili ju chemoterapiou i ožarovaním. Na jar roku 2020 liečbu ukončila a od tej doby sa tešila dobrému zdraviu. Avšak v poslednej dobe dosť kašľala. Nepripisovala to ničomu vážnemu, až CT vyšetrenie odhalilo, že s vážnou chorobou bude musieť bojovať znovu.

Nepriaznivá správa zasiahla aj rodičov mladej umelkyne, snažia sa však nestrácať nádej a i tentokrát veria v úspech liečby. „Anička je veľmi silná. Som pripravený maximálne jej pomáhať. Čo zarobím, dám pokojne do jej liečby,” vyjadril sa Felix Slováček pre český denník Blesk.



Anička Slováčková v piatok zverejnila sériu záberov zo svojich posledných dní poznačených návratom zákernej choroby. S fanúšikmi sa podelila aj o fotografie z nemocnice, pretože už podstupuje prvú chemoterapiu. „Kvapkáme,” okomentovala fotografiu, na ktorej vidno infúziu s chemoterapiou. Ukázala aj vlasy, ktoré si pred chemoterapiou ostrihala, štvorlístok, ktorý jej má priniesť šťastie, či jedného zo svojich milovaných kocúrov, ktorí jej prinášajú podporu.



Anička Slováčková je odhodlaná o svoje zdravie i život znovu zabojovať.



Jablko nepadá ďaleko od stromu, Anička Slováčková sa ako dcéra svojich rodičov realizuje v umeleckom svete. Spieva, hrá i moderuje.



Tu ešte bola zdravá...



S rodičmi Felixom Slováčkom a Dádou Patrasovou.



S otcom.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >