„Byť dráčikom je úžasné. Či ani nie?“ Pozrite, ako si vynaliezavý druhák poradil so školskou úlohou, máte aj vy podobné skúsenosti?

Patricia Poprocká, 2. novembra 2023 o 06:17

Číta rád, no písanie ho príliš nebaví. A už vôbec nie to povinné. Domácim úlohám sa však vyhnúť nedá a tak druhák Ante namiesto toho, aby sa prinútil robiť neobľúbenú činnosť, vymyslel spôsob, ako sa jej vyhnúť. Skúsil to elegantne, v štýle „aj vlk sýty, aj ovca celá“.

Niekedy to chce skrátka nápad.

Foto: Shutterstock.com

Predmetom úlohy bol príbeh z čítanky, presnejšie úryvok z diela Petra Gibeyho Byť dráčikom je úžasné. Rozpráva o dráčikovi, ktorý odletel od rodičov bez toho, aby im o svojom odchode povedal, potom unavený pristál na strome, kde sa dal do reči s vrabcom. Úlohou školákov bolo najprv odpovedať na otázky z príbehu a napokon pokúsiť sa vymyslieť vlastný.

„Vymyslite pokračovanie príbehu Byť dráčikom je úžasné,“ znela úloha v pracovnom zošite, na ktorú bolo vyčlenených niekoľko riadkov. Nuž, a čo vymyslí dieťa, ktorému sa nechce písať, ale potrebuje urobiť úlohu?

Pokračovanie vskutku dramatické a krátke: „... a zomrel.“



Máte aj vy podobné skúsenosti s deťmi? Napíšte nám do formuláru pod článkom a troch z vás odmeníme knihou. Tešíme sa na vaše zážitky!


Čo vyparatil váš školák, spomínate si na nejaký zážitok?

Napíšte nám, troch z vás odmeníme knihou.

Zúčastniť sa súťaže





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >