Známa modelka zverejnila fotku, ako sa kúpe so synom vo vani, vyvolala búrlivú polemiku

Patricia Poprocká, 27. septembra 2022 o 04:43

Naozaj nemiestne, škandalózne, poburujúce? To, nad čím sa kedysi málokto pozastavil, je dnes horúcou témou sociálnych sietí a vytvára tam skupiny nezmieriteľných nepriateľov. Tentoraz to je fotografia modelky a herečky Emily Ratajkowskej, ako sa vo vani kúpe so svojím ročným synom.

Emily Ratajkowski (31) žije v USA, má bristký pôvod a írskych, židovských, nemeckých a poľských predkov.

Foto: Profimedia

Fotografia je trocha štylizovaná, robená tak, aby modelke bolo vidieť len krivky. Malý Sylvester na štylizovanie, nahotu ani objektív nedbá, je plne zaujatý vaňou s vodou, zadoček, ktorý by za normálnych okolností bolo na fotografii vidieť, je diskrétne prekrytý dokresleným srdiečkom. Napriek tomu však fotografia opäť vyvolala vášne a nastoľuje otázku, akú nahotu je spoločnosť ochotná vo verejnom priestore tolerovať.

Paradoxne, odhalené telá, hlboké výstrihy či provokujúce pózy žien sa považujú za normálne, dokonca krásne. Tento pohľad sa ale zmení, keď niekto zverejní fotografiu so svojím dieťaťom, na ktorej je kúsok nahoty, hoci oveľa menej provokujúcej a bez sexuálneho podtónu.

Niekedy ide o dojčenie, niektorí si možno pamätajú polemiky okolo fotografií Jasminy Alagič či Dominiky Cibulkovej, ktoré zverejnili fotky svojich dojčiacich sa synov, niekedy o pokus o umenie, resp. poukázanie na prirodzenosť nahoty. O to šlo napríklad modelke švédskeho pôvodu Else Hosk, keď pred časom zverejnila spoločnú fotografiu s malou dcérkou, na ktorej boli obe nahé. Po spŕške kritických komentárov ju zo svojho instagramového profilu napokon stiahla, svoj zámer však napokon uskutočnila inak – titulnou fotkou v časopise Vogue, na ktorej sú nahí všetci – ona, jej partner aj dcérka.

Teraz si svoje „užíva“ Emily Ratajkowski, ktorá je známa tým, že s nahotou a provokujúcimi zábermi problém nemá. Niektorí jej sledovatelia ale áno. „Je to divné. OK, ak sa chceš sprchovať so svojím synom, milé, ale zverejňovať to... Divné.“ Ďalší jej vyčítajú, že len takto zbiera za každú cenu lajky. „Pedofili určite budú mať radosť,“ znie ďalší komentár. Sú aj takí, ktorí za tým nič strašidelné nevidia a konštatujú, že je to jednoducho „milé“.

Čo myslíte vy?



ANKETA:

Je fotografia Emily a jej syna poburujúca?

62,3%



22,8%



3,9%



10,3%



0,5%



0,2%



0,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >