Vyšli príbehy detských pacientov Najkrajšie víťazstvá

Gabriela Bachárová, 10. októbra 2018 o 19:44

Nová kniha Najkrajšie víťazstvá prináša príbehy malých pacientov najväčšej slovenskej detskej nemocnice, ktoré mali dobrý koniec. Autorkou nevšednej publikácie je hovorkyňa bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Dana Kamenická.

Na krste knihy Najkrajšie víťazstvá. Zľava Ladislav Kužela, generálny riaditeľ NÚDCH, ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, Dana Kamenická, hovorkyňa NÚDCH, fotografka Ivona Orešková a profesor Stanislav Stankoci.

Foto: archív

„Každý príbeh je jedinečný a prináša pohľad na to, čo všetko musí predovšetkým dieťa, jeho rodičia, lekári a sestry zvládnuť na ceste za zdravím. A keď príde posun a dieťaťu zachránime život, vyliečime ho alebo pri nevyliečiteľných ochoreniach nastavíme na liečbu tak, aby ho ochorenie čo najmenej obmedzovalo v každodenných aktivitách, je to pre nás všetkých najkrajšie víťazstvo,“ povedala Dana Kamenická.

„Väčšinu zápasov chvalabohu vyhrávame. Je ich stále viac, lebo medicína ide dopredu míľovými krokmi a ochorenia, na ktoré deti ešte pred pár desaťročiami zomierali, alebo ich výrazne hendikepovali, niektoré lekári dokonca nevedeli diagnostikovať, vieme dnes liečiť veľmi úspešne. V tom je medicína najkrajšia spomedzi všetkých odborov,“ povedal Ladislav Kužela, generálny riaditeľ Národného ústavu dětských chorôb (NÚDCH). Publikácia je doplnená fotografiami fotografky Ivony Oreškovej.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >