VIDEO Nešťastný ukrajinský otec zveril deti úplne cudzej žene, sám cez hranice nemohol

Gabriela Bachárová, 1. marca 2022 o 04:50

Vojna na Ukrajine prináša srdcervúce príbehy. Zúfalý otec nemal iné východisko. Sám cez hranicu kvôli vojenskej mobilizácii mužov nemohol a jeho manželka sa k hraničnému priechodu ešte len blížila, avšak z druhej strany. Vložil preto dôveru do rúk celkom neznámeho človeka. Poprosil cudziu ženu, aby mu pomohla deti previesť na druhú stranu.

Ukrajinu opúšťajú najmä ženy s deťmi. Hraničný priechod s Ukrajinou Vyšné Nemecké, 25. 2. 2022.

Foto: Martin Martiš, Pravda

Hraničná stráž zúfalého otca prejsť nenechala, pretože na všetkých ukrajinských mužov od 18 do 60 rokov sa vzťahuje bojová povinnosť. „Otec mi dve svoje deti jednoducho zveril a veril mi, že ich dostanem cez hranicu,“ uviedla 58-ročná Ukrajinka Natalia Ableyevová s tým, že dostala aj ich pasy.

Matka sa na ukrajinsko-maďarskú hranicu blížila z Talianska, kde pracovala. Deti si mala vyzdvihnúť a odviezť ich do bezpečia. Natalia teda s malými zverencami prešla cez maďarský hraničný priechod Beregsurány a na druhej strane si spolu s deťmi sadla na lavičku čakajúc na ich mamu, uvádza agentúra Reuters.

Deti sa dočkali, mama sa ozvala telefonátom chlapcovi, ten sa v reakcii na to rozplakal. Zvítanie bolo dojemné. Mama si objala synčeka a potom dcéru, ktorá sedela v aute zabalená do teplej deky.

Najsilnejší moment však mal ešte len prísť. Po zvítaní s deťmi sa 33-ročná Anna Semyuková obrátila na ženu, ktorá bezpečne previedla jej deti cez hranicu. Ženy sa dlho objímali a plakali. „Teraz už svojim deťom môžem povedať, že všetko bude v poriadku,“ povedala mama, ktorá dúfa, že už zakrátko sa budú môcť vrátiť späť na rodnú Ukrajinu.

Sprievodkyňa detí prešla cez hranicu bez svojich potomkov. Obaja sú už dospelí, syn pracuje ako policajt, dcéra ako zdravotná sestrička. Ukrajinu opustiť kvôli mobilizácii nemohli.

Pozrite si video, ako vyzeralo zvítanie mamy s deťmi a stretnutie oboch žien






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >