V košickej nemocnici sa po roku opäť narodili štvorčatá

TASR, gb, 13. októbra 2022 o 05:06

Pôrod cisárskym rezom realizoval skúsený tím pôrodníkov pod vedením prednostu Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Petra Urdzíka.

Štvorčatá sa narodili znovu po roku.

Foto: Shutterstock.com

V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice sa vo štvrtok 13. októbra narodili štvorčatá. „Keďže mamka priviedla svoje ratolesti na svet o čosi skôr, traja bračekovia a sestrička sú v súčasnosti v starostlivosti neonatológov z Detskej fakultnej nemocnice Košice. Viac podrobností sprostredkujeme spoločne s Detskou fakultnou nemocnicou Košice v priebehu nasledujúcich týždňov,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.Krišková.

Viacpočetné pôrody sú raritné, o to zaujímavejšie pôsobí skutočnosť, že takmer pred rokom, rovnako v októbri, priviedla na svet v tejto nemocnici štvorčatá mama Veronika Križalkovičová. Noemi, Eliška, Hugo a Damián, ktorí sa narodili v 32. týždni tehotenstva cisárskym rezom, o chvíľu oslávia svoje prvé narodeniny. Pred tým bol posledný pôrod štvorčiat zaznamenaný pred 16 rokmi.

„Naši pôrodníci a novorodenecké na Triede SNP sa pripravovali na pôrod štvorčiat veľmi zodpovedne. Bol to špeciálny pôrod opäť po 16 rokoch. Všetko dobre dopadlo a po pár týždňoch vďaka spolupráci Univerzitnej nemocnice a Detskej fakultnej nemocnice Košice putovala mamka a neskôr aj Eliška, Hugo, Damián a potom aj Noemi domov. V nemocnici sa veľmi tešíme z krásnej rodinky a budeme ďalej sledovať, ako sa im darí,” uviedlo zdravotnícke zariadenie. Ako deti s mamičkou vyzerajú dnes, to si môžete pozrieť na fotografii nižšie.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >