Ušetrite! Vyrobte si prací gél za 2,20 eura podľa speváka Roba Pappa

pt, 5. júla 2022 o 04:41

Všetko ide hore, azda okrem platov. Ak práve stojíte pred dilemou, kde ešte možno ušetriť, možno vám pomôže tip na domáci prací gél. Zverejnil ho hudobník Robo Papp na svojom instagramovom profile, podľa jeho prepočtov vyjdú tri litre na 2,20 eura. Oplatí sa?

Robo Papp je šťastným dvojnásobným otcom, na snímke s manželkou Veronikou a synom Leom.

Foto: archív Roba Pappa

Robo Papp je známy svojím ekologickým cítením i zameraním viac na duchovnú stránku sveta než materiálnu. Jeho koníčkom je varenie, a ako sa zdá, vie si poradiť aj s inými domácimi prácami. Teraz ponúka tento gél na pranie, ako sám vraví – je ekologický, lacný, dokonca aj prospešný zdraviu, ak má niekto kožné zdravotné problémy, napríklad ekzémy. Nepotrebujete naň veľa surovín a ani jeho príprava nezaberie veľa času.

Nech sa páči, vyskúšajte, prací gél Roba Pappa.

„Stačí dať zovrieť 3 litre vody, do nej nastrúhať 100g marseillského mydla (na jemnom strúhadle). Keď sa rozpustí, pridajte 100 gramov sódy na pranie (nie sódy bikarbóny). Treba miešať, kým sa všetko rozpustí. Keď to vychladne, prací gél je hotový. Pre lepšiu vôňu môžete pridať svoj obľúbený esenciálny olej,“ radí hudobník.

A ako prať? Aj na to má Robo Papp presné mierky: Keď periete, dajte vždy do práčky 1 lyžicu sódy na pranie na 1kg bielizne. Čiže 5 lyžíc na 5 kilogramov, ak máte tvrdú vodu. Gélu na pranie stačí toľko ako gélu z drogérie, a ak chcete byť ešte viac ekologickí a prať antialergénne, namiesto aviváže pridajte ocot.

„Bum Bác hotovo, ušetrené strašne veľa peňazí ročne, ušetrené vaše zdravie, vyliečené ekzémy, a príroda sa vám poďakuje,“ uzatvára Robo Papp.

Ešte jeho záverečná rada z praxe: „Sú rôzne mydlá a rôzne sódy na pranie, mne ta sóda na pranie z drogérie neurobila gél, ale čudnú spenenú vodu, takže kupujem sódu váženú v obchodoch, kde majú váženú drogériu. A mydlo mi funguje marseillské, 300 gramov stojí šesť eur, za iné ruku do ohňa nedám.“



ANKETA:

Vyrábate si doma gél na pranie?

11,4%



42,7%



41,0%



5,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >