Urobil by to málokto! Adela a Viktor by adoptovali i malého Róma či Rómku

Gabriela Bachárová, 19. mája 2021 o 04:15

„Raz bude s nami na gauči možno sedieť aj dieťa rómskeho pôvodu,“ nechali sa počuť Adela a Viktor Vinczeovci.

Je známe, že pár má ťažkosti počať vlastné dieťa, Viktor Vincze oznámil problémy so spermiami. A tak uvažujú, čo ďalej. Na otázku fanúšikov, či by do rodiny prijali aj rómske dieťa, prišla jednoznačná odpoveď. „Prijali. Narazil som na prieskum pre občianskej združenie Návrat2019 - čoraz menej Slovákov je ochotných osvojiť si deti tejto etnicity a tak potom končia v ústavnom systéme," vyjadril sa Viktor Vincze.

„Neviem, či to súvisí s konkrétnymi skúsenosťami, historickými kontextami, predsudkami či len nedostatkom informácií, ale my sme pri tom neváhali ani chvíľu a obojstranný súhlas prišiel akosi automaticky. Možno to v našom prípade nakoniec dopadne tak, že k nám vôbec žiadne dieťa nepríde, ani tmavé, ani svetlé, lebo to ani my nebudeme vo finále cítiť. Ale nevyradili sme ho dopredu len pre jeho farbu pleti. Každé dieťa by totiž potrebovalo rodinu a kvalitné zázemie. No to rómske je ihneď po narodení v nevýhode," upozornil.

Moderátori Adela (40) a Viktor (30) patria k najzamilovanejším párom slovenského šoubiznisu. Spoznali sa na svadbe ďalšej moderátorskej dvojice Mateja Sajfu Cifru a Veronika Ostrihoňovej v septembri 2016. Veľmi rýchlo zistili, že si majú čo povedať a už po krátkom čase, na Valentína ďalšieho roka nasledovala žiadosť o ruku, ktorú Viktor adresoval šokovanej Adele v živom televíznom vysielaní.

So svadbou neotáľali, uskutočnila sa už v júni. Pár stále prežíva krásne životné obdobie, ktoré však trochu kazí nemožnosť stať sa biologickými rodičmi vlastného dieťaťa. Ako moderátor priznal už pred časom, kvalita a počet jeho spermií sú na hranici neplodnosti. Každý problém má však riešenie a tak nie je vylúčené, že do rodiny pribudne adoptované dieťa.










Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >