Univerzita Komenského otvorí svoje brány pre záujemcov o štúdium

TASR, 26. januára 2023 o 04:00

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave pozýva záujemcov o štúdium na svoje fakulty v rámci dní otvorených dverí. Viaceré otvoria svoje brány ešte počas januára, prípadne vo februári.

Univerzita Komenského v Bratislave.

Foto: Ivan Majerský, Pravda

V sobotu 28. januára budú otvorené priestory Filozofickej fakulty, popoludní aj Pedagogickej fakulty. „Dňa 6. februára uchádzačov privíta Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine, 8. februára Fakulta matematiky, fyziky a informatiky, 10. februára Prírodovedecká fakulta,” priblížila hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Evanjelická bohoslovecká fakulta ponúka individuálne termíny počas celého februára. Fakulta sociálnych a ekonomických vied bude mať deň otvorených dverí 2. marca a Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta 30. apríla. Letný deň otvorených dverí pre študentov z nižších ročníkov organizuje Fakulta matematiky, fyziky a informatiky 7. júna.

Študenti uvažujúci o štúdiu na týchto fakultách budú mať príležitosť stretnúť sa s prednášajúcimi, študentmi i členmi vedenia. Dozvedia sa informácie o fakulte, prijímacom konaní, ponuke študijných programov a organizácii štúdia. Môžu sa priamo vyučujúcich či študentov opýtať, čo ich zaujíma, a získať tak informácie z prvej ruky. Prípadne môžu navštíviť príslušné laboratóriá. Termíny podávania prihlášok na jednotlivé fakulty sa líšia. Väčšinou treba prihlášku podať do konca februára alebo marca. Niektoré fakulty majú aprílové termíny.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >