Toto vám teraz treba! 10 osviežujúcich nepečených zákuskov, ktoré spravia letné horúčavy znesiteľnejšími

gb, 23. júla 2022 o 04:35

Keď nás leto „obšťastňuje“ horúčavami, zapínať rúru a vypekať koláče nie je najlepší nápad. Prenechajte pre tentokrát prácu chladničke. Dobre vychladený nepečený dezert s ovocím je to, čo teraz potrebujete.

Nepečený cheescake s ovocným pyré.

Foto: Varecha.sk

Obľúbený gastronomický portál www.varecha.sk ponúka desať skvelých nepečených dezertov, ako stvorených pre toto počasie. Ktorý z nich si tento víkend pripravíte? Nepečený ovocný dezert s mascarpone, čoko-malinový koláč zo sušienok, ovocný nepečený dezert, nepečený černicový zákusok, letnú bombu, nepečenú kešu tortičku s čučoriedkami, nepečený svieži piškótový dezert z chladničky, čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke alebo tvaroháča z lesa? Tu je malá ochutnávka - nepečený koláč z úvodnej fotografie, na ktorý sa vám určite slinky zbiehajú už teraz.

Nepečený cheesecake s ovocným pyré

Suroviny
Korpus:
350 g rozmixovaných maslových sušienok
2 PL práškového cukru
125 g roztopeného masla
150 ml pomarančovej šťavy

Krém:
250 g mascarpone
250 g krémového syra (Philadelphia, Lučina...)
120 g práškového cukru
1 KL vanilkovej esencie
250 ml smotany na šľahanie
2 bal. Smetafixu

Poleva:
200 g ovociy
2 PL kryštálového cukru
1 bal. vanilínového cukru
1 KL citrónovej šťavy
1 PL škrobu Gustin
2 PL vody

Postup
1. Korpus: Pripravíme si formu s priemerom 26 cm a na dno dáme papier na pečenie. Všetky suroviny na korpus zmiešame, rukami rovnomerne natlačíme do formy a dáme do chladničky.

2. Krém: Mixérom spolu vymiešame mascarpone, krémový syr, práškový cukor a vanilkovú esenciu. V druhej miske zľahka vymiešame smotanu so Smetafixom. Pozor, aby sme ju „neprešľahali”. Spojíme ju s prvou zmesou len zľahka na nízkych otáčkach. Krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky.

3. Poleva: Ovocie, kryštálový a vanilínový cukor a citrónovú šťavu necháme zohriať v hrnci na miernom ohni a necháme pár minút variť. Autorka receptu následne tyčovým mixérom hmotu rozmixovala, ale len zľahka, nie úplne na kašu, aby ostali kúsky ovocia. V pohári zmiešame Gustin s vodou, prilejeme k ovociu a vrátime na chvíľu na platňu, aby prevrelo. Keď je to hotové, odstavíme a necháme 10 až 15 minút postáť, aby trochu ochladlo a zhustlo. Následne nanesieme na zákusok a necháme stuhnúť pár hodín v chladničke. Ovocná vrstva nebude taká tuhá ako želé a pri krájaní sa bude trochu zlievať, ale presne tak to má byť.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >