Ten najkrajší darček! Čo kúpiť deťom na Vianoce, inšpirujte sa našimi tipmi. Od bábätiek až po tínedžerov

Gabriela Bachárová, Patricia Poprocká, 20. novembra 2022 o 04:45

Do Vianoc ostáva zhruba mesiac, ak sa chcete vyhnúť nákupnému zhonu na poslednú chvíľu, najvyšší čas začať s nákupmi darčekov. Viete, po čom túži vaše dieťa alebo premýšľate, čím ho potešiť? Pripravili sme pre vás 10 inšpirácií, veríme, že si vyberiete.

Čo na Vianoce kúpiť deťom? Výber je široký, prečítajte si naše tipy.

Foto: Photos.com

Miesto na tajnosti

Ocenia to najmä staršie deti. Niečo, čo je len ich, kam si môžu ukladať svoje poklady a tajnosti – či už v slovách alebo v predmetoch. Denníčky, krabičky na kľúčik, ale aj tie bez kľúčika, väčšie, menšie, drevené, plastové..., ponuka je pestrá, vkusu svojho potomka určite ľahko vyhoviete.

Splnený detský sen

Nech to považujete za čo akú zbytočnosť, Vianoce sú o splnených prianiach. Či už vaše dieťa túži po autíčku, puške či pre vás neznámej komercii, predýchajte a darujte mu vysnívanú vec. Nedávate totiž len hmotu, ale možno spomienku na celý život, pocit zo splneného priania, na ktorý bude dieťa pamätať aj v dospelosti, a ktorý dopraje aj ostatným. Ale pozor, nech je tá vec len jedna.

Šport vždy dôležitý

Zvážte možnosti a záujmy vášho dieťaťa, ale darček nabádajúci k fyzickej aktivite by pod stromčekom nemal chýbať. Vyberať môžete čokoľvek – tenisky, športové oblečenie, lopty, lyže, plavky, rakety na badminton, stolný tenis, cyklistické potreby, čo len chcete.

Na pohodlný oddych

Čo je lepšie po športovej aktivite, než sa schúliť na pohodlnom gauči pod teplou dekou alebo si dobre pospať? Spríjemnite svojmu dieťaťu takéto oddychové chvíle. Deka s obľúbeným motívom, posteľné obliečky, osušky, vankúšik či župan sú v tomto prípade vhodnou voľbou.

Na spoločnú zábavu

X-boxy a najnovšie online hry síce stále letia, výnimočné sú však aj tradičné spoločenské hry. Nemusí to byť len šach či človeče, i keď aj takáto klasika má svoje čaro, vybrať môžete aj známe Activity, pri ktorých sa zabaví počas sviatkov celá rodina, Monopoly, Azul alebo puzzle, ak má vaše dieťa sklony k skladaniu jednotlivých kúskov.

Čokoľvek s Harrym Potterom

Harry Potter dnes frčí a na trhu nájdete neuveriteľné množstvo výrobkov, ktoré sú s ním spojené. Čo si len dokážete predstaviť. Posteľná bielizeň a obliečky, dáždniky, náušnice, náhrdelníky či náramky, spoločenské hry, puzzle, stavebnice, tričká či ponožky, peračníky, perá a ceruzky, figúrky, plagáty, sviečky, plyšové hračky, to všetky s motívom obľúbeného čarodejníckeho učňa. Dokonca existuje špecializovaný e-shop, kde všetky tieto veci nájdete pekne pohromade.

Knihy, komiksy...

Knižný darček poteší najmä deti, ktoré milujú čítanie, avšak skúste knihu kúpiť aj dieťaťu, ktoré je radšej na mobile. Možno zmení svoje preferencie. Okrem beletrie sa ponúkajú aj obľúbené komiksy či rôzne encyklopédie či náučné knihy. Najlepšie je vedieť, aká oblasť dieťa zaujíma a podľa toho vyberať.

Elektronická zábava

Elektronické darčeky sú síce trochu drahšie a rodičia môžu váhať, či na ne v dnešnej dobe peniaze vynaložiť a či ide vôbec o vhodný dar, faktom však je, že najmä tínedžerom urobí len máločo väčšiu radosť. Na výber sú napríklad počítačové zostavy, hry na PC a herné konzoly, herné ovládače, prenosné reproduktory, drony, 3D perá, mobily, tablety či notebooky alebo veľký hit súčasnosti - šikovné hodinky.

Pre najmenšie deti

Hračky na kočiar, do vane či na postieľku, detské jedálenské sady, penové alebo vkladacie puzzle, leporelá a knižky pre najmenšie deti, plyšáci, hračky na rozvoj jemnej motoriky, hracie deky a podložky, montessori hračky, taniere či poháre s detský motívom, dekorácie do izbičky. To všetko poteší najmenšie detičky. Veľmi populárne sú takzvaní uspávačikovia, čo sú najčastejšie plyšové hračky uspôsobené tak, aby si ich dieťa mohlo vziať do ruky alebo si ich pritúliť k sebe večer v posteli.

Darujte zážitok

Tento typ darčeku poteší najmä staršie deti. Darujte im zážitok. Môže to byť let balónom, pre odvážnych zoskok s padákom či let veterným tunelom, úniková hra, jazda v tanku, akčná streľba, vyhliadkový let v malom lietadle, paintball, kurz prežitia, degustácia čokolády, kurz varenia, lezenie na stene a podobne.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >