Sú vaše deti láskavé? Vyskúšajte tento jednoduchý test

Patricia Poprocká, 2. februára 2024 o 07:00

Láskavosť a nezištnosť nie sú deťom cudzie, kým ich okolie nenaučí opaku. Ak sa im samotným dostáva láskavého a nezištného prístupu, vedia ho bez problémov posúvať ďalej. Ako možno preveriť láskavosť dieťaťa?

Spolu, spokojní, čo treba viac...

Foto: shutterstock

Veľmi jednoducho. Nejde o žiaden vážny psychologický test, ktorého nepriaznivý výsledok by bolo potrebné riešiť s odborníkom. Predsa len však hravou formou a skúmaním reakcií dieťaťa môže rodič čo to vypozorovať o jeho charaktere a zariadiť sa v ďalších situáciách.

Čo k tomu treba? Dve deti. Ak máte doma súrodencov, je to jednoduché, ak nie, tak ideálne by bolo niekoho ešte prizvať. Kamaráta, suseda, bratranca, v primeranom veku.

Pripravte na stolík dve rovnaké mištičky (alebo tanierik či krabičku). Do jedného vložte napríklad dve či tri čokoládky, do druhého nič. Obe prikryte a zavolajte deti. Vyzvite ich, nech si odkryjú a pozrú sa, čo je vnútri.

Čo sa bude diať, ľahko predpokladať. Jedno dieťa sa poteší, druhé zostane sklamané. A potom? Podelí sa dieťa, ktoré má viac, s tým druhým?

V tomto videu áno. Ak chcete, môžete ho potom ukázať aj deťom, pre inšpiráciu.



ANKETA:

Podelilo sa vaše dieťa s druhým?

73,2%



9,8%



17,1%



0,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >