Škola už klope na dvere. 10 receptov ako stvorených na sladkú rozlúčku s prázdninami

gb, 3. septembra 2022 o 04:15

Čaká nás posledný prázdninový víkend a to je ideálna príležitosť pripraviť školákom malú sladkú párty. Tieto chutné drobnôstky potešia prváčikov, ktorí sa už školy nevedia dočkať, ale nepohrdnú nimi ani starší harcovníci, ktorí by na ňu najradšej ešte aspoň na mesiac zabudli.

Čokoládové cake pops.

Foto: Varecha.sk

Gastronomický portál Varecha.sk ponúka na výber citrónové gombíky, koko-čoko roládky, domáci pribináčik, sušienky s kokosovým krémom, avokádovo-banánové nanuky, trvanlivé pečivko plné čokolády, ovocné jednohubky, keksíkovú zmrzlinu alebo dezert zvaný pivo, ktorý môžu bez obáv ochutnať aj deti, pretože neobsahuje ani kvapku alkoholu. Všetky recepty si môžete pozrieť na tomto odkaze. A tu je malá ochutnávka.

Čokoládové cake pops

(recept od Annamárie Wurster–Nagyovej, šéfcukrárky Castel Mierovo Pension & Restaurant)

Suroviny:
3 ks vajec
3 PL práškového cukru
3 PL hladkej múky
1 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

Krém na guľky:
100 g horkej čokolády
2 PL kakaa
4 PL práškového cukru
3 PL mascarpone

Na ozdobenie:
200 g horkej čokolády
dekoratívne dekoratívne

Postup:
1. Cesto: Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Nakoniec primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.

2. Po vychladnutí rozsekáme cesto v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Zamiesime a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichneme na papierové paličky a dáme do chladničky stuhnúť (asi na hodinu).

3. Ozdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať a keď čokoláda trochu stuhne, ozdobíme dekoratívnymi cukríkmi.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >