„Si v slnku, si vo mne a ja v tebe...“ Slávka Halčáková a jej dojímavý odkaz pre svoju mamu

pt, 14. júla 2022 o 04:43

Mama je mama, je len jedna, a aj keď tu už nie je, navždy zostáva v našom vnútri. Slávka Halčáková si zaspomínala na tú svoju, poslala jej nádherný dojímavý odkaz.

Slávka Halčáková je dnes mamou 10-ročnej Jasmínky.

Foto: Peter Cagala

V týchto dňoch uplynulo od smrti Slávkinej mamy už 12 rokov. Známej herečke a koučke je to ľúto o to viac, že svoju starú mamu nestihla spoznať jej dcéra Jasminka, ktorá sa narodila až o dva roky neskôr, v lete 2012.

Dnes si ju pripomínajú takto, prekrásnym vyznaním plným podnetných myšlienok i nádeje.

„Si voda, si zem, si v rastlinách, si vták, čo mi letí nad hlavou, si vzduch, čo dýcham, si hudba, ktorú v sebe počujem, si úsmev, na ktorý nikdy nezabudnem... Si v zemi, si v nebi, si v slnku si vo mne a ja v tebe, si cely vesmír a tvoja stopa pokračuje ďalej aj v našej Jasmínke a v Zorkinej Kristínke – v tvojich vnučkách... Si súčasť mojich koreňov a Ďakujem za možnosť kráčať pri tebe na Zemi ako tvoja dcéra. Ďakujem ti, že si moja mama ako na zemi tak aj na nebi... Ďakujem, že si mi odovzdala všetko to dôležité a krásne, a že som sa pri tebe mohla učiť žiť a byť. Odpusti mi prosím, keď som nebola vždy láskavá a citlivá dcéra. Stále sa učím od teba a mnohé vidím aj v inom svetle a chápem až teraz, keď som sama mamou a spomínam na teba s láskou... Posielam ti pozdrav z našej záhrady, ktorú si mala tak rada, a o ktorú sa s láskou stará tatino. Tu ťa cítim najviac, maminka moja milovaná, nech si kdekoľvek... Ľúbim ťa.“

Foto: Slávka Halčáková





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >