Sezónne topky: Sladké ovocné sorbety, vyberte si z 10 receptov

pt, 27. augusta 2022 o 03:52

Prázdniny sa pomaly končia, nie je to však dôvod odoprieť si jeden z ich symbolov – sladkú mrazenú pochúťku. Reč je o zmrzline, presnejšie jej zdravšej verzii – sorbete. Je to vlastne mrazený dezert bez mlieka či smotany, menej kalorický a ľahšie stráviteľný. Ponúkame vám 10 receptov.

Malinový sorbet. Pochutnajte si!

Foto: PRAVDA, Ľuboš Pilc

Prináša ich portál Varecha.sk a ich výber je naozaj pestrý. Klasické verzie ako malinový či broskyňový, v ponuke je tiež z mrazených sliviek či z čaju rooibos a levandule. Všetky ich nájdete na tomto linku.

My vám ponúkame dva z nich: malinovú dobrotu a sorbet z pečených sliviek.

Malinový sorbet

Potrebujeme: 600 gramov malín, môžu byť i mrazené, 80 gramov cukru, 1 vaječný bielok

Postup: Maliny rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko, pridáme cukor a zľahka premiešame s vyšľahaným snehom. Potom dáme mraziť. Buď v stroji na zmrzlinu asi 40 minút, alebo v plytkej miske na hodinu. Potom zmes vyberieme a rozmixujeme mixérom. Postup opakujeme každých 30 minút tri hodiny, aby bol sorbet krémový.

Celý recept na Malinový sorbet nájdete na tomto linku.


Sorbet z pečených sliviek

Potrebujeme: 2 kg sliviek, 2 polievkové lyžice mletého zázvoru, 2 polievkové lyžice trstinový cukor

Postup: Slivky rozpolíme, odkôstkujeme, poukladáme na plech, aby sa neprekrývali. Posypeme zázvorom a cukrom a dáme na 15 minút piecť. Po vychladnutí ich prepasírujeme. „V tomto kroku je na vás, či slivky precedíte, aby sa do sorbetu nedostali šupky. Ak chcete dokonale hladký sorbet, slivky preceďte. Zvyšok sa dá použiť ako kompót,“ radí autorka receptu s prezývkou Patincatsomekitchen. Slivky potom už len treba uložiť do vzduchotesnej nádoby a dať do mrazničky. Pre ešte hladšiu konzistenciu autorka odporúča po zmrazení ešte rozmixovať, ako chcete.
Celý recept na Sorbet z pečených sliviek nájdete na tomto linku.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >