Sedem otázok slávnym: Čím vedia vytočiť Anči Strike jej synovia a kedy im naposledy povedala „prepáč“?

Patricia Poprocká, 31. januára 2024 o 07:11

Sedem otázok na telo známym rodičom v siedmich gramatických pádoch, to je nová anketa ahojmama.sk. Dnes odpovedá tanečníčka a textilná dizajnérka Anči Strike, mama dvoch synov Daniela (13) a Adama (10). „Moje deti nemajú problém ísť proti prúdu a zdá sa mi, že majú celkovo lepší prehľad než ja v ich veku,“ hovorí.

Anči Strike je mamou dvoch synov Daniela a Adama. Myslím, že som trpezlivá a úprimná, hovorí o sebe.

Foto: archív Anči Strike

1 KTO, ČO Aký ste rodič?
Myslím si, že trpezlivý, aj keď niekedy aj mňa vedia vytočiť (úsmev). Ale aj vtipný, zodpovedný, úprimný.

2 Podľa KOHO/ČOHO ste vybrali deťom meno?
Nič špeciálne, pozreli sme si zoznam mien a vybrali sme si, ktoré sa nám páčili.

3 KOMU, ČOMU Kvôli čomu ste svojim deťom povedali „prepáč“?
Keď sme minule zaspali do školy (úsmev), ale sčasti to bola aj ich chyba, lebo aj oni si zabudli nastaviť budík. Snažím sa, aby aj sami niesli určitú zodpovednosť. Prekvapivo sa až tak nehnevali (úsmev). Ale celkovo nemám problém povedať deťom „prepáč“.

4 KOHO, ČO Ktorú z vašich vlastností vidíte vo svojich deťoch?
Sú statoční a nemajú problém ísť proti prúdu. Nie sú to ovce a majú názor, ktorý sa v ich veku ešte, samozrejme, formuje, ale vedia tiež odhadnúť, či je človek dobrý alebo zlý. Keď niečo nevedia, alebo nerozumejú, tak sa pýtajú, dožadujú sa odpovedí. Jeden zo synov vie veľmi pekne maľovať, ale aj dobre odpozorovať tanečné pohyby a zopakovať ich. Takže možno sa v budúcnosti bude niečomu podobnému venovať.

5 Vaša najobľúbenejšia spoločná činnosť?
Rozprávanie sa o bežných veciach, o živote, ako čo kde funguje v akej krajine, o riešení situácií, rozhovory na rôzne témy. Tiež cestovanie a spoločné zážitky, ochutnávanie nových jedál, hranie spoločenských hier, prechádzky, robenie si srandy – meniť hlasy a rôzne divadelné scénky, napríklad „zahraj oheň“ a podobné hovadiny (smiech).

6 KOM, ČOM V čom sú vaše deti lepšie ako vy?
V ich veku, mám pocit, že vo všetkom (úsmev). Sú to veľmi vnímavé a múdre deti. Matematika, angličtina, fyzika, celkovo prehľad majú lepší ako som mala ja v ich veku, zaujímajú sa aj o vesmír, politiku, vedia hrať šach, čítajú veľa kníh…

7 KÝM, ČÍM Čím vás dokážu vaše deti najviac vytočiť?
Keď sa dohodneme, že odchádzame niekam, a ešte potrebujú toto a tamto... (úsmev). A keď nevedia vypnúť tablet v dohodnutom čase.

Anči Strike

Tanečníčka, textilná dizajnérka i kostymérka. So svojím manželom, známym tanečníkom Lacim Strikeom založili v roku 2003 tanečnú školu Street Dance Academy, v ktorej Anči vedie kurzy Tanči s Anči, zamerané na matky s deťmi, kde môžu chodiť dokonca i s bábätkami. Okrem toho má Anči Strike bohaté skúsenosti z rôznych tanečných televíznych projektov, klipov a choreografií, vystupovala i s Darou Rolins. Popri tanci sa venuje laktačnému poradenstvu a verejnej podpore dojčenia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >