RECEPT NA VÍKEND 11 jedál z kuracej pečene urobených tak, aby vám už konečne chutila

gb, 14. januára 2023 o 04:20

Pečeň na tanieri vám príliš nevonia? Možno ju len neviete dobre pripraviť. Skúste ju vypražiť, alebo z nej urobiť vynikajúce fašírky, knedličky do polievky či paštétu na chlebík.

Kuracie pečienky s bylinkami a sherry

Foto: Varecha.sk

Portál o varení www.varecha.sk predstavil na tomto odkaze desať receptov, ktoré vás presvedčia, že kuracia pečeň je dokonalá pochúťka. Na výber sa ponúkajú vyprážané kuracie pečienky, pečienkové fašírky, avokádový šalát s kuracími pečienkami, pečeňová paštéta z rúry, mamkine pečeňové knedlíčky, kuracia pečeň s trhanými cestovinami chumer bukeha, kuracia pečienka v anglickej slanine, kuracia pečeň a cesnakové posúchy, kuracia pečeň na paprikách, kuracia pečeň v omáčke a ako malú ukážku vám ponúkame recept na kuracie pečienky s bylinkami a sherry.

Kuracie pečienky s bylinkami a sherry

Suroviny
400 g kuracích pečienok
1 ks menšej červenej cibule
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 ks sardely v oleji
3 PL sherry
2 PL whisky alebo koňaku
husacia masť
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvý tymian
rozmarín

Hrianka:
chlieb
husacia masť
petržlenová vňať

Postup
1. Na husacej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umyté a nakrájané pečienky. Osolíme, okoreníme a začneme pečienky pučiť vidličkou. Pridáme na drobno nasekané sardely, tymian a rozmarín. K pečienkam pridáme sherry a whisky a miešame, kým sa tekutina takmer všetka neodparí.

2. Na husacej masti opečieme hrubšie krajce chleba. Nikdy nedostaneme takú krásnu zlatočervenú farbu hrianok ako práve na husacej masti. Na hrianky nanesieme vrstvu pečienok a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >