Púchovskí gymnazisti pripravili naozaj netradičné vianočné trhy

pt, 16. decembra 2023 o 06:34

Namiesto vianočného punču, sladkostí či vianočných ozdôb je v hlavnej úlohe elektronika. Študenti gymnázia v Púchove sa rozhodli tohtoročné vianočné trhy poňať ekologicky a ponúknuť možnosť zbaviť sa starej elektroniky. Prípadne za lacno získať nejaké kúsky z druhej ruky.

Púchovskí gymnazisti chcú na predvianočnej akcii pomôcť životnému prostrediu. Ilustračné foto.

Foto: Shutterstock.com

V pondelok sa bude na púchovskom gymnáziu vymieňať stará elektronika. „V dnešnej dobe problém so spracovaním elektroodpadu narastá. Masívna produkcia elektrospotrebičov, znížená cena predaja, pocit prestíže a náš súčasný spôsob života neustále zvyšujú dopyt po novom tovare, na čo dopláca celé životné prostredie a najviac krajiny globálneho juhu. Z tých sa totižto stávajú skládky toxického a nebezpečného odpadu. Rozhodli sme sa preto tejto problematike venovať väčšiu pozornosť,” vysvetľuje pedagogička gymnázia Dagmar Balalová.

Študenti prinesú v pondelok do školy elektronické hračky, konektory, slúchadlá, mobily, či elektrospotrebiče a budú si ich navzájom vymieňať. Podmienkou je, aby bolo všetko funkčné. „Možno máte doma zbytočného brechajúceho psa na baterky, nepotrebnú fungujúcu svetelnú reťaz na vianočný stromček, masážny prístroj, ktorý ste kúpili minulé Vianoce babke, no ona ho nepoužíva, a podobne. Tešíme sa záujmu, vidíme, že budúcnosť planéty, nie je našim žiakom ľahostajná,“ dodáva Dagmar Balalová.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >