Pozor na toto umelé mlieko, obsahuje nevyhovujúce mikróby, hygienici ho sťahujú z trhu

pt, 10. novembra 2022 o 16:04

Hygienici našli v umelom mlieku pre najmenšie bábätká nevyhovujúce mikróby. Spotrebiteľov varujú, aby výrobok nepoužívali a vrátili tam, kde ho kúpili. Ide o počiatočnú dojčenskú mliečnu výživu Naše mléko 1 českého výrobcu Goldim.

Pozor na tento výrobok.

Foto: UVZ SR

Toto umelé mlieko je z bielkovín kozieho mlieka a na základe vykonanej úradnej kontroly potravín úradmi verejného zdravotníctva bolo zistené, že nevyhovuje schváleným normám. Preto ho sťahujú z predaja. Ide o nevyhovujúci výrobok: Počiatočná dojčenská mliečna výživa z bielkovín kozieho mlieka v prášku „Naše mléko 1“, výrobca: GOLDIM s. r. o., Michelská 18/12a, 14 000 Praha 4, ČR, dátum minimálnej trvanlivosti 31.10.2023, šarža L430.

„Uvedený výrobok bol vyšetrený v akreditovanom laboratóriu RÚVZ. Výrobok nevyhovel v mikrobiologických ukazovateľoch, čo je v rozpore s nariadením Komisie o mikrobiologických kritériách pre potraviny a na základe čoho sa výrobok sťahuje z trhu,“ informoval Úrad verejného zdravotníctva.

Dodáva, že táto šarža sa stále môže nachádzať aj na našom trhu, preto spotrebiteľom odporúča, aby toto umelé mlieko nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >