Najlepšie detské hlášky. Urobte si veselého Silvestra!

gb, pt, 31. decembra 2019 o 04:10

Silvester je tradične vyhradený zábave. A detské hlášky patria k tomu najveselšiemu, čo môžete počuť. Prečítajte si, ktoré vyhrali v našej súťaži o hodnotnú kuchársku knihu.

S deťmi je najväčšia zábava.

Foto: Shutterstock.com

Výhercovia dostávajú kuchárku Rok v slovenskej ľudovej kuchyni.

Foto: archív
Traja vyžrebovaní výhercovia od nás dostávajú knihu Rok v slovenskej ľudovej kuchyni, ktorú pripravila uznávaná etnoglogička Katarína Nádaská. Kniha ponúka recepty z rôznych regiónov Slovenska v takej úprave, aby sa dali uvariť aj dnes. Okrem toho obsahuje aj pasáže o gastronomických zvláštnostiach jednotlivých častí Slovenska či o histórii prípravy pokrmov.

Víťazné hlášky detí

No predsa oblakovač
„Mami, pozri, tam je oblakovač.“
„Čo je tam?
„Predsa oblakovač, pozri“. A ukáže prstom. Myslela tým vysoký komín týčiaci sa do oblakov. A tak vzniklo naše nové slovo oblakovač.
Zuzana V., Kanianka

Popoluška nie je výhra
Ráno po zobudení mi 3,5-ročná dcéra vraví: „Mami, veď ty si ako Popoluška." Ja celá polichotená sa pýtam: „Áno? Myslíš si, že aj ja som taká pekná a dobrá?" Dcéra: „No to nie, ale aj ty stále iba upratuješ a umývaš riady."
Tatiana M., Trenčín

Rýchlo domov, nech sa neboja
V zime večer sme sa so synom (4 roky) ponáhľali od susedov po ulici domov. Všade tma, len lampy svietili, pre malého vcelku vzácna situácia, nebýva takto neskoro vonku. Polohlasom šepká: „Musíme sa ponáhľať, aby sa naši o nás nebáli.“
Daniela M., Volkovce-Olichov

Prečítajte si aj ďalšie hlášky, ktoré čitatelia zaslali do súťaže

Tučniak Dodo
Malý synovec Maťko pri pohľade na mňa, stokiloveho chlapa: „Dodo je tučniak z Antarktídy.“
Jozef N., Bratislava

Úbohá ručička
„Preto mám takú chudú ručičku, lebo mi do nej nejde papanie.“
Darina L., Bratislava

Užitočná smrtka
Sestra, keď bola malá a ešte nechodila ani do školy, chodila dolu ulicou k babke. Rodičia sa báli, že spadne do potoka. Otec si preto vymyslel, že ju nastraší. Keď sa zotmelo, dal si na seba posteľnú plachtu a schoval sa u babky pod schody. Keď sestra išla po zotmení domov, vyšiel von, že ju nastraší. Ona však mala rozviazanú šnúrku na topánke a milej smrtke povedala: „Smrtka, zaviaž mi topánôčku.“ Dlhé roky sme to spomínali. A je to už dávno, sestra má 67 a ja 66 rokov.
Pavla S., Bytča

Čertík černoch
Táto príhoda má cca 25 rokov. Bol som s dcérou kúpiť topánočky, my sme vyberali a vtom vstúpil do predajne černoch, pravdepodobne študent VŠ. Dcéra naňho pozrela a začala ma ťahať za rukáv so slovami: Oci, oci, aha čertík. Všetci sme sa zasmiali, aj ten študent sa zasmial. Ešte dodnes sa na tom bavíme a už čakáme, aké perličky dá náš vnuk, keď začne rozprávať.
Július K., Zvolen

Čo robí farár
Vnuk Patrik mi pred kostolom povedal: „Tu býva ujo farár a on tu faráruje.“
Milan S., Rožňava

Ježiš je gay
Keď mal náš Jakub, ktorý je autistom, deväť rokov, zažil som s ním na základnej škole na chodbe túto príhodu. Prešli sme spolu okolo nástenky predmetu Náboženstvo, na ktorej bola umiestnená podobizeň Ježiša Krista s nápisom: „Ježiš Ťa miluje.“ Keď sme prišli do šatne, Jakub mi hovorí: „Tati, na tej nástenke bolo napísané, že Ježiš ťa miluje. On je gay?“
Zdenko Z., Vrbové

Nezješ ma!
Môj dvojročný Matejko sa bláznil s babkou a babka mu hovorí: „Matejko, ja ťa zjem." A on jej odpovedá: „Nezješ, nemáš zuby." Babka má vyberacie zuby, ktoré vtedy nemala.
Silvia, Most pri Bratislave

Nezažneš? Nemusíš
Tri a polročný syn si chcel kresliť.
- Tato, zažneš mi svetlo?
- Nie (čakajúc čarovné slovíčko prosím).
- Tak si ho zažnem sám.
Vladimír O., Strelníky

Jazykovedné okienko
Marko (6 rokov): „Mami, môže sa M zdĺžniť alebo zmäkčiť?“
Jana S.

Trávu nejem!
Po príchode zo škôlky sú klasické otázky na to, čo obedovali:
Ja: „Čo ste mali na obed?"
Ninka: „Trávičkovú polievku..." (v preklade špenátovú)
Ja: „A papala si?"
Ninka: „Nie."
Ja: „A prečo nie? Mohla si aspoň ochutnať, možno by ti zachutilo. "
Ninka na mňa zhrozene pozrie a hovorí: „Mami, ale veď trávička sa predsa nepapá…"
Martina P.

Čo je čisté, to je pekné
Po sprchovaní sa utieram a syn mi hovorí: „Mamka, ty máš pekný zadok.“ Ja na to: „Jaaaa? Nieeee." Syn: „Noooo, lebo je čistý."
Martina, Košice

Mozog na stole
Syn, keď mal asi tri roky: „Všetci majú mozog v lebke, len ocko v robote na stole.“ Manžel je biológ, v kancelárii mal model mozgu.
Hedviga K., Košice

To je celé pivnica?
Prerábali sme byt a išli sme ho vyvetrať, aby rýchlejšie vyschla omietka. Vošli sme do bytu a neter mi zahlásila: „A to je všetko pivnica?“
Matej B., Krompachy





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >