Nadmerná kontrola, obmedzovanie kontaktov. Muž mal dlhé roky týrať svoju rodinu, polícia ho obvinila

TASR, 24. januára 2023 o 04:50

Členovia rodiny museli obvinenému pravidelne hlásiť, kde sú a s kým. Obmedzoval ich tiež v stykoch s druhými ľuďmi.

Najbližší človek spôsoboval svojej manželke a deťom psychické utrpenie (ilustračná fotografia).

Foto: Shutterstock.com

Muž spod Tatier mal dlhé roky týrať svoju rodinu, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku obvinil 52-ročného manžela a otca zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

„Muž sa protiprávneho a neprípustného konania dopúšťal od roku 2007 až doposiaľ. Opakovane vyvolával strach u svojej manželky ako aj u svojich detí, nadmieru ich kontroloval, obmedzoval ich v osobných i sociálnych kontaktoch. Členovia rodiny mu museli pravidelne hlásiť, kde sú a s kým, vymýšľal si tiež rôzne spory,” uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Muž bol často agresívny, kričal po svojich blízkych, budil ich zo spánku a ničil im osobné veci. Vyžadoval od nich absolútnu poslušnosť. Vulgárne vyhrážky boli podľa polície taktiež súčasťou jeho správania. „Toto dlhodobé psychické utrpenie zanechávalo na manželke a deťoch následky, neustále trpeli strachom a obavou o svoj život. Agresor bol v sobotu 21. januára podvečer policajnou hliadkou zadržaný a skončil v cele policajného zaistenia,” doplnila Jana Ligdayová s tým, že ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje, že akékoľvek formy násilia či agresie je potrebné riešiť hneď na začiatku ich vzniku. „Je nutné vyhľadať pomoc a neostávať v takomto prostredí. Agresor sa nikdy nezmení, ani po rôznych sľuboch, či vyjadrení ľútosti z jeho strany,” skonštatovala policajná hovorkyňa. Apelovala aj na verejnosť, aby bola všímavá k ľuďom vo svojom okolí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >