„Na toaletu som už nedošla...“ Pôrod taký aký je, krásny i surový, na 10 intímnych fotografiách

Patricia Poprocká, 22. novembra 2022 o 05:46

Prirodzenosť, neprikrášľovaná, chvíľami až surová, no taký skrátka pôrod je. Náročný, zároveň jedinečný a svojím spôsobom veľmi krásny. Že veru ťažko si také niečo predstaviť? Nasledujúce fotografie to ukazujú celkom názorne. Podelila sa o ne 32-ročná mamička na Instagrame.

Chvíle, ktoré sa zapíšu do pamäti navždy.

Foto: shutterstock.com

Bol to jej prvý pôrod a naučil ju veľa predovšetkým aj o sebe samej. „Telo, myseľ a duch, všetko je zložito poprepájané, tu som to prvý raz okúsila.“

O dieťa sa s partnerom snažili rok a pol. A keď otehotnela, bolo to úžasné. „Vedela som to okamžite, žiadne testy nebolo treba. Moje tehotenstvo bolo ľahké, pokojné a vzrušujúce,“ spomína žena, ktorá sa so svetom podelila o intímne fotografie intímnych chvíľ, ale svoje meno neuviedla.

Rodila doma, čo oceňuje najmä z hľadiska toho, že sa vyhla medicínskym zásahom v priebehu celého pôrodného procesu. „Praskla mi plodová voda, čo zvyčajne spúšťa kaskádu zásahov, aby sa čo najrýchlejšie rozbehol pôrod, medikamenty, ktorých reťazenie neraz vedie až k cisárskemu rezu.“ To však nebol jej prípad. Väčšinu dňa strávila s manželom a pôrodnou asistentkou prechádzkou, čakaním. Kontrakcie jemné, s dlhými pauzami. Neskôr striedala pobyty vo vani a mimo nej.

Keď už bola z dlhých hodín čakania unavená a skutočne si želala, aby začala mať nutkanie tlačiť, pôrodná asistentka jej navrhla, aby šla na toaletu a mala trochu súkromia. „Prišlo mi to vtipné, pretože som mala nohy roztiahnuté smerom k nej už celé hodiny, načo súkromie, no vstala som a išla do kúpeľne. Ale na toaletu som sa už nedostala...“

Čo sa dialo potom, o tom už nasledujúce fotografie. Príchod syna na svet, pokojná podpora partnera a napokon idylka už s novým členom rodiny. Celý príbeh uvidíte, ak si preklikáte šípkou na boku obrázku.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >