Monika Beňová pozná recept na spokojné materstvo: „Keď spí malá, spí aj mama.“

gb, 18. novembra 2020 o 04:40

Osemnásť dní sa politička Monika Beňová (52) teší zo svojej dcérky Ley, ktorú má s mladším partnerom, advokátom Ľubomírom Klčom (36).

Monika Beňová si materstvo vo vyššom veku evidentne užíva, vychutnáva si každý okamih s malou dcérkou. „My sa ešte motkáme v posteli," hlási napríklad na najnovšej fotografii. Maličká Lea sa narodila 1. novembra, po pôrode merala 48 centimetrov a vážila 2,9 kilogramu. Šťastná mama ju opísala takýmito krásnymi slovami: „Má jamky v líčkach, keď sa usmeje a je to naša okatá srnka." V nemocnici si s mamičkou pobudla o niečo dlhšie, ako je štandard, pretože ju potrápila novorodenecká žltačka.



Monika Beňová nabehla po pôrode do bežného materského kolotoča, ale nesťažuje si. „My si užívame materskú a ja aj feniklovo-kmínový čaj. Všetko je, ako má byť, pár nocí prebdených a prestonkaných s boľavým bruškom, táto posledná prespaná," pochvaľovala si Monika Beňová, ktorá popri starostlivosti o dcérku ešte stíha aj svoju prácu. „Som doma, ale keďže sme v Európskom parlamente v režime online, mám možnosť aj sledovať všetky rokovania, vrátane zasadnutí výborov a kvestorov a vedenia Európskeho parlamentu," informuje svojich fanúšikov.



Aby si mohla žena materstvo užiť, musí myslieť aj na svoje vlastné potreby. Dobre to vie aj Monika Beňová. „Rada nad zlato. Spi vždy vtedy, keď spí malá. Snažím sa," poodkryla šťastná mamička recept na spokojnosť. Lea je druhým dieťaťom političky, z manželstva s už zosnulým novinárom Martinom Beňom má syna Martina (30). Ďalším dôležitým mužom v živote europoslankyne bol Fedor Flašík, s ktorým dieťa nemala.



Hneď po narodení. Na začiatku novembra začala Monike Beňovej nová životná etapa. Tehotenstvo žien vo vyššom veku nie je dnes žiadne tabu, čoho je politička dôkazom.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >