Madam tekvica. 10 jesenných jedál, v ktorých zažiari

gb, 5. novembra 2022 o 04:45

Tekvica tu, tekvica tam, všade je jej teraz plno. Je symbolom jesene a tak sa objavuje v rôznych sezónnych dekoráciách, ale, samozrejme, aj v hrncoch. Dá sa z nej urobiť polievka, hlavný chod, ľahká večera, slaná chuťovka alebo hoc aj nátierka na raňajky.

Tekvicová nátierka.

Foto: varecha.sk

Portál varecha.sk pripravil prehľad receptov, v ktorých hrá hlavnú úlohu tekvica. Obyčajná, a pritom tak dokonalá. Jedlá z nej sú hrejivé a optimistické. Tak neváhajte a pripravte si z nej niečo už tento víkend. Čo je v gastro ponuke? Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, roľnícke gúľance, rýchle tekvicové placky, tekvicové rizoto s kozím syrom, maslová tekvica s balsamikom ako omáčka, hokkaido tekvica zapekaná so syrom alebo tekvicové posúchy.

Tekvicová nátierka

Ako stvorená na dni, keď chceme vrátiť do duše letné teplo a slniečko...

Suroviny
1/2 ks tekvice hokkaido
5 strúčikov cesnaku
2 ks kapie
2 PL olivového oleja
1 PL majonézy
soľ
2 PL čerstvej petržlenovej vňate

Postup
Na plech poukladáme nakrájanú tekvičku a strúčiky cesnaku v šupke. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 30 minút pri 200 °C. Upečené kúsky cesnaku vylupneme zo šupky a spolu s vychladnutou tekvicou a ostatnými prísadami zmixujeme na požadovanú konzistenciu. Kápia môže byť aj sterilizovaná.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >