Tekvicová nátierka.
Foto: varecha.skPortál varecha.sk pripravil prehľad receptov, v ktorých hrá hlavnú úlohu tekvica. Obyčajná, a pritom tak dokonalá. Jedlá z nej sú hrejivé a optimistické. Tak neváhajte a pripravte si z nej niečo už tento víkend. Čo je v gastro ponuke? Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, roľnícke gúľance, rýchle tekvicové placky, tekvicové rizoto s kozím syrom, maslová tekvica s balsamikom ako omáčka, hokkaido tekvica zapekaná so syrom alebo tekvicové posúchy.
Tekvicová nátierka
Ako stvorená na dni, keď chceme vrátiť do duše letné teplo a slniečko...Suroviny
1/2 ks tekvice hokkaido
5 strúčikov cesnaku
2 ks kapie
2 PL olivového oleja
1 PL majonézy
soľ
2 PL čerstvej petržlenovej vňate
Postup
Na plech poukladáme nakrájanú tekvičku a strúčiky cesnaku v šupke. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 30 minút pri 200 °C. Upečené kúsky cesnaku vylupneme zo šupky a spolu s vychladnutou tekvicou a ostatnými prísadami zmixujeme na požadovanú konzistenciu. Kápia môže byť aj sterilizovaná.