Katka Koščová s rodinou objavuje čaro Zemplína. Pozrite na tú tyrkysovú nádheru

pt, 19. augusta 2020 o 12:58

„Máme to tu za rohom, ale dnes sme sem prišli prvýkrát.“ Prvá slovenská superstar, speváčka Katka Koščová na východ Slovenska, odkiaľ pochádza, nedá dopustiť, a dodnes objavuje jeho nové krásy. Naposledy to bol napríklad dávno opustený lom v zemplínskej obci Skrabské.

Kedysi sa tam ťažili vápenité sliene, ktoré v druhej polovici 19. storočia využívala miestna cementáreň, založená Jozefom Benczúrom. Miesto napokon zaliala spodná voda a z kameňolomu je dnes nádherné miesto na oddych a rekreáciu. Svetlé skaly, zelené lesy okolo a úchvatná tyrkysová voda, svieža už na pohľad. Niektorí scenériu prirovnávajú k divokému západu, aký poznáme z filmov o Vinnetouovi, čo sú v skutočnosti chorvátske Plitvické jazerá, kde sa natáčali.

Posúďte sami, kliknite na obrázku na šípku vpravo, aby ste videli ďalšie obrázky.


Príroda je v tomto málo známom kúte Slovenska vskutku nádherná, nedbanliví návštevníci ju však ničia, ako takmer všade. Upozorňuje na to aj Katka Koščová. „... krásne je to veľmi a ešte krajšie by bolo, keby po sebe ľudia vedeli upratať,“ napísala na sociálnej sieti k týmto krásnym fotografiám speváčka.

Katka s rodinou býva v dedine Kuková neďaleko Prešova, netají sa silným ekologickým postojom a ani tým, že jej nie sú ľahostajné pomery v spoločnosti. Prvoradá je pre ňu rodina a priatelia. Hudba, ktorú robí je viac klubová ako komerčná, pre Katku je však dôležité, aby bola v súlade s jej vnútorným nastavením.

Ako dobre je... Katkin manžel s dcérou.

Foto: Patrik Minár/facebook Katky Koščovej

Rodina trávi voľný čas v prírode, poznávaním Slovenska, najmä okolia Prešova, zbieraním úrody, návštevou babky, občas zájdu i na zmrzlinu. Ako konštatuje Katka: Nie je to vôbec zlé leto!



Keď treba, oddych rovno na zemi je tiež fajn.

Foto: facebook Katky Koščovej





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >