Ivana Gáborík ukázala, ako dojčí svoju dcérku na ulici. „Keď musíš, tak musíš...“

Patricia Poprocká, 13. októbra 2022 o 04:47

Naozaj netreba veľa – postačí schodík, na ktorý si možno sadnúť, a múr, o ktorý sa možno pohodlne oprieť. Ivana Gáborík si z dojčenia mimo domu hlavu nerobí. A nielenže dá svojej päťmesačnej dcérke napiť, ešte sa aj podelí o fotografiu na sociálnych sieťach.

Ivana s manželom Mariánom sú rodičmi dvoch dcér.

Foto: Profimedia

„Keď musíš, tak jednoducho musíš,“ komentovala s úsmevom fotografiu, na ktorej dojčí svoju Leiu pred budovou synagógy, a ktorá môže byť povzbudením aj pre ostatné ženy. Dojčenie mimo domu je prirodzené, zdôrazňuje tanečnica, mama dvoch detí a manželka niekdajšieho úspešného hokejistu.

Ivana Gáborík priznáva, že pri staršej dcére Belle si to musela sama uvedomiť. „Ako čerstvá prvorodička som pociťovala rozpaky pri kojení na verejnosti. Skúmavé pohľady dokážu rozladiť nejednu citlivú povahu. Najmä hormonálne nestabilnú čerstvú mamičku,“ spomína na časy spred dvoch rokov no s tým, že dnes je to už iné. „Aj keď preferujem intimitu pred pohľadmi na ulici, túžba naplniť potreby svojho dieťaťa je silnejšia ako predsudky verejnosti.“


Ivana verí, že dojčenie sa opäť stane niečím prirodzeným, ako to bolo pred pár desaťročiami a nikto sa nad ním nebude pozastavovať, aj keď to bude niekde na verejnosti. „Pevne verím, že raz príde čas, keď nebude nutné o tak prirodzených veciach ako je kojenie na verejnosti polemizovať. Obzvlášť v dobe, keď nahota ako taká už dávno nie je tabu,“ uzatvára.

Dojčenie medzi ľuďmi nie je momentálne samozrejmosťou, aj keď je z roka na rok viac akceptovateľné. Aj na ahojmama.sk sme písali o prípadoch, kedy dojčiacu ženu vykázal personál z banky, z katedrály Sv. Víta či z reštaurácie. Aj postoj známych žien, ako teraz v prípade Ivany Gáborík, môže povedomie verejnosti zlepšiť.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >