Dráma s dobrým koncom. 11-ročný chlapec, ktorý k nám z Ukrajiny prišiel sám, je už so svojou mamou

pt, 15. marca 2022 o 18:40

Aspoň trochu šťastia v týchto krušných časoch. 11-ročný Hassan, ktorý prišiel na Slovensko pred viac než týždňom sám zo Záporožia na Ukrajine, je už so svojou mamou, babkou a ďalšími súrodencami.

Hassan je opäť so svojou rodinou.

Foto: facebook Polície SR
Rodina je konečne spolu, ako informovala polícia na sociálnej sieti, Hassanovej mame a starej mame sa po veľmi zdĺhavej a zložitej ceste podarilo dostať na Slovensko. „Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa o tento úspech postarali, a to predovšetkým Združeniu kresťanských spoločenstiev mládeže, ale aj policajtom na oboch stranách hraničného priechodu,“ uviedla polícia s tým, že bližšie informácie zverejní neskôr.

O Hassanovom putovaní sme informovali na ahojmama.sk 7. marca. Na tisíckilometrovú cestu zo Záporožia sa vydal s igelitkou, pasom a telefónnym číslom, ktoré mal napísané na ruke. Mama, ktorá je vdovou, musela zostať doma na Ukrajine, lebo sa starala svoju imobilnú mamu. Synčeka jednoducho posadila do vlaku, ktorý ho doviezol na hranice, cez ktoré mu pomohli prejsť colníci.

Vďaka číslu na ruke a kúsku papiera, ktoré mal Hassan v pase, sa polícii podarilo skontaktovať s jeho príbuznými v Bratislave, ku ktorým ho doviezli colníci.

Dnes sa dráma šťastne zavŕšila, Hassan, jeho mama, babka a štyria súrodenci sú v bezpečí a spolu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >