Vanilkovo-orechové rožteky.
Foto: Varecha.skBez vanilkových rožtekov by to cez sviatky nebolo ono. Čo však tento rok vyskúšať ich menšiu či väčšiu obdobu? Gastronomický portál Varecha.sk ponúka desať receptov na menej tradičné rožteky, sú medzi nimi čoko-pudingové, pomarančové, kakaové, kapučínové bez vajec, sezamové, makové či medovo-mandľové rožteky. Nech sa vám len páči, vyberte si na tomto odkaze.
Vanilkovo-orechové rožteky
13 minút na 180 °CSuroviny
300 g Palmarinu
150 g práškového cukru
2 balenia vanilínového cukru
2 ks vajec
400 g hladkej múky
200 g mletých orechov
Okrem toho:
na obalenie práškový cukor
na namáčanie čokoláda
Postup
1. Zmäknutý Palmarin vymiešame metličkou s vajciami, práškovým a vanilínovým cukrom. K hmote pridáme múku, mleté orechy a rukami spracujeme cesto. Dáme prikryté na pol hodiny do chladničky.
2. Po odstátí z cesta robíme na pracovnej ploche šúľky hrúbky prsta a z nich formujeme rožteky. Ukladáme na plech s papierom a pečieme na 180 °C asi 13 minút (dĺžka pečenia závisí od rúry). Upečené rožteky obalíme v práškovom cukre a konce namočíme do roztopenej čokolády.