Doma s deťmi. Tip na aktivitu 28. Upečte rýchlu a fantastickú bábovku, tento recept zvládnu aj deti

Patricia Poprocká, 4. mája 2020 o 05:43

Jednoduchý recept aj príprava. Ak chcete, môžete byť šéfkuchár, ale pokojne aj poradca na diaľku, tento recept na vláčnu bábovku zvládnu aj deti. Výsledkom je pritom naozaj chutná a nadýchaná bábovka.

Zo špaldovej múky a s hnedým cukrom vyzerá bábovka podľa tohto receptu takto.

Foto: Patricia Poprocká

Potrebujeme: 6 vajec, šálku cukru (môže byť i trocha menej), šálku oleja, dve šálky múky (polohrubá pšeničná, špaldová, môžete zmiešať aj s celozrnnou), vanilku, polovicu prášku do pečiva (alebo trocha sódy bikarbónby), polovicu citróna, kakao

Postup: Do nádoby rozbijeme vajíčka – netreba oddeľovať žĺtka od bielok, stačí spolu. Pridáme cukor a olej a vymiešame dopenista. Prelejeme do misky, kde pridáme múku, kúsok mletej vanilky a prášok do pečiva. Všetko spolu zmiešame. Vytlačíme ešte šťavu z polovice citróna a môžeme pridať oriešky, hrozienka, prípadne mandle či sušené ovocie, podľa toho, akú bábovku máte radi. Nič sa nestane, ak nepridáte nič. Cesto by sa malo mierne liať, ak sa vám zdá prituhé (podľa toho, akú múku použijete), jednoducho prilejte trocha vody.

Polovicu cesta prelejeme do bábovkovej formy, ktorú sme predtým vymastili a posypali strúhankou či hrubou múkou. Do zvyšnej polovice môžeme pridať kakao. Ak nechcete alebo nemôžete konzumovať kakao, nechajte pokojne bábovku jednofarebnú.

Pečenie: Pečieme 40 minút, prvých 20 na 180 stupňoch, druhých dvadsať minút na 150 stupňoch.

Bábovka sa určite vydarí, prajeme dobrú chuť a veľa zábavy pri jej príprave!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >