Bábovky ľahučké ako pierko, vyberte si z troch rýchlych hrnčekových receptov

Patricia Poprocká, 12. novembra 2022 o 04:09

K teplému čaju alebo len tak na rýchle zahryznutie. Nadýchaná chutná bábovka vždy poteší, najmä ak sa na jej príprave človek nenarobí. Také sú aj dnešné naše tipy. Vyberte si z troch rýchlych hrnčekových receptov na chutné bábovky.

Vhodná na každú príležitosť.

Foto: Shutterstock.com

Kokosová

Potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, pol hrnčeka cukru, hrnček kokosu, pol hrnčeka oleja, hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 3 vajíčka, čokoláda na poliatie
Postup: Všetko spolu zmiešame, nalejeme do bábovkovej formy a upečieme. Odporúčaný čas na pečenie bábovky je 40 minút – 20 minút na 180 stupňov a 20 minút na 150. Samozrejme, svoju rúru poznáte najlepšie vy, a ak máte iný osvedčený postup, držte sa ho.

Šľahačková Margotka

Potrebujeme: 1 čokoládu Margot, hrnček cukru, 2 hrnčeky múky, hrnček šľahačky, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva
Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme sneh z bielkov, šľahačku zmiešanú s nastrúhanou margotkou a múku s práškom do pečiva. Upečieme v pomastenej bábovkovej forme.

Klasika z celých vajec

Potrebujeme: hrnček cukru, hrnček mlieka, pol hrnčeka oleja, 2 hrnčeky múky, 3 vajcia, prášok do pečiva, štipku soli
Postup: Všetko spolu zmiešame, môžeme si pomôcť aj elektrickým šľahačom. Hladké cesto dáme do vymastenej formy vysypanej strúhankou a pečieme 35-40 minút. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >