Ako dnes vyzerajú deti Pavla Demitru? Zo syna je futbalista, dcéra krásna ako modelka

Gabriela Bachárová, 9. októbra 2022 o 04:44

Lucas mal len osem rokov a Zara ešte o dva menej, keď im pri leteckom nešťastí zomrel otec, jeden z najlepších slovenských hokejistov Pavol Demitra. Od tragédie, pri ktorej prišli o život ďalší štyria hráčov ruského hokejového družstva, ubehlo už jedenásť rokov. Lucas je dnes 19-ročný úspešný futbalista, Zara vstúpi do dospelosti už na budúci rok.

Pavol Demitra odišiel pred 11 rokmi.

Foto: Ľuboš Pilc, Pravda

Zatiaľ čo láskou Pavla Demitru bol hokej, jeho syn dal prednosť futbalu. Lucas Demitra sa narodil v americkom mesta Saint Louis, kde jeho otec hral hokej v svetovo najznámejšej lige NHL. Veľkým futbalovým talentom bol Lucas už ako dieťa, dnes hrá v prvoligovom mužstve AS Trenčín ako útočník. Lucas Demitra vyštudoval piaristické gymnázium v Trenčíne, kde rodina aj po smrti Pavla Demitru zostala žiť.









Sedemnásťročná Zara je krásna ako modelka. Zatiaľ čo syn sa podobá skôr na mamu, Zara je viac podobná svojmu zosnulému otcovi. Ani jej sa nevyhla športová vášeň. Zaujala ju atletika, dokonca sa jej podarilo ako členke trenčianskeho klubu získať na majstrovstvách Slovenska mladších žiakov striebornú medailu. Dnes je z neho nádherná mladá žena.







Tragédia, pri ktorej prišiel Pavol Demitra o život, sa udiala 7. septembra 2011 v Jaroslavli, kde hral hokej. Lietadlo sa zrútilo na svojej ceste do hlavného mesta Bieloruska Minsku, kde malo na druhý deň odštartovať novú sezónu ruskej ligy KHL. Pri nešťastí okrem tridsaťšesťročného Pavla Demitru zomreli ďalší štyria hokejisti, traja českí reprezentanti a nemecký hráč.

Uznávaný športovec bol vtedy už deväť rokov ženatý so svojou veľkou láskou Máriou a za sebou mal významné športové úspechy. Výrazne sa presadil v zámorskej lige NHL a so slovenskou hokejovou reprezentáciou získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v roku 2003. S reprezentačnou kariérou sa rozlúčil práve v roku svojej smrti na svetovom šampionáte, ktorý sa konal na Slovensku.

Manželka Pavla Demitru sa po skone svojho muža dlho trápila, potom sa však vzchopila a rozhodla sa, že chce žiť. So stratou manžela sa vyrovnávala po svojom. Vrhla sa na písanie kníh, napísala dve zbierky básní Dobré ráno, život a P. D. 38, v ktorých sa vyznáva z lásky k milovanému mužovi a snaží sa vyrovnať sa s ťažkou stratou. Venuje sa aj tvorbe pre deti. Je autorkou kníh Príbehy z Trdelníkova a Príbehy z Veterníkova. Po odchode manžela vyštudovala psychológiu a snaží sa pomáhať druhým ľuďom. Svoje súkromie však verejne nekomentuje.

Mária Demitrová s manželom Pavlom Demitrom tri roky pred jeho smrťou na vyhlásení ankety Zlatý puk.

Foto: Ivan Majerský, Pravda





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >