„Ako človek ste ma úplne sklamali.“ Spevák Miro Jaroš sa emotívne ohradil proti kritike, že dúhovými trakmi propaguje gayov a lesby

Gabriela Bachárová, 9. októbra 2021 o 04:30

Keď obľúbený spevák detských piesní Miro Jaroš pred pár mesiacmi nakrúcal klip k pesničke Lego, štylistka mu navrhla, aby si obliekol farebné traky. Vraj sa do veselého klipu perfektného hodia. Niektorí to však pochopili trochu inak a začali mu vyčítať, že propaguje LGBT, teda gayov, lesbičky, bisexuálnych a transgenderových ľudí.

Miro Jaroš

Foto: Branislav Šimončík

„Po tom, ako ste robili reklamu na očkovanie, ste už nič viac nemohli pokaziť a predsa sa stalo! Mne to príde, akoby ste tými trakmi podporovali LGBT. Nič v zlom. Svoju robotu ako spevák pre deti si robíte výborne, deti Vás milujú, ale ako človek ste ma úplne sklamali,“ aj tento a veľa podobných odkazov dostal Miro Jaroš.

Rozhodol sa preto verejne reagovať v emotívnej odpovedi „Keď médiami nedávno prebehla správa, že rodičia sa vzbúrili, pretože deti v popradskej škôlke kreslili dúhu, myslel som si, že je to sen. Keď som si prečítal, že sa riaditeľka škôlky na facebooku rodičom ospravedlnila, smutno mi prišlo. Dúha tu bola predsa odjakživa. V škôlke sme sa na nej učili spoznávať farby, počas pandémie sa vystavovali jej obrázky v oknách ako symbol, že po daždi bude znova dobre a priznám sa, že keď som ju nedávno videl na oblohe, spravilo mi to radosť, napísal na svojom facebookovom profile.

Prečítajte si, aké reakcie spevák na klip dostal



Keď mu štylistka pri nakrúcaní dúhové traky navrhla, nemal žiadne námietky, návrh sa mu páčil. „Nebola za tým žiadna skrytá propaganda. Krátko po zverejnení klipu však začali chodiť komentáre, ktoré ma zaskočili. Názory svojich fanúšikov si vážim. Často sú pre mňa dokonca výzvou na akceptovanie iného názoru a osobný rast. Tieto ma však zaboleli,“ priznal otvorene. Možno to bol práve tento komentár, ktorý ho primäl reagovať: „Moja dcérka sa teší vždy, keď počuje Vaše piesne. Počúva ich stále. Ale po poslednom klipe si nedalo nevšimnúť, že traky sú farebné. A môj názor je taký, že je to liberálne. LGBT. My sme kresťania. Je mi smutno."

Miro Jaroš by si prial, aby sa nálada v spoločnosti zmenila a inakosť nebola dôvodom na nenávisť. „Každý vidíme, čo vidieť chceme. To, že niektorí majú rozdielne názory na inakosť, je v poriadku. Bolí ma však, keď medzi ľuďmi rastie nenávisť (viď spomínaná škôlka) a ľudia s dobrým zámerom sa jej zľaknú a ustupujú,“ myslí si a ako dodáva, nenávisť ničí, ale láska môže liečiť.

„Som za to, aby sme nehľadali problémy tam, kde nie sú. Som za to, aby sme sa tešili z farieb. Život nie je čiernobiely. Veciam priraďujeme emócie my sami. Je na nás, ako sa na svet chceme pozerať,“ uzavrel svoj komentár. A čo si myslíte vy? Hlasujte v našej ankete pod článkom, chceme vedieť, ako sa vám reakcia speváka pozdáva. Páči sa vám alebo nie?


ANKETA:

Páči sa vám reakcia Mira Jaroša na komentáre?

81,4%



18,6%










Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarSorbon 10. októbra 2021 o 15:41

    Neprehanajme s tym posudzovanim duhovych farieb ,a hlavne ich prestanme neustale podsuvat LGBTI.
    Im tato krasa nepatri!
    Farba duhy patri prave detom,potom vstekym ludom bez rozdielu.
    Je pekna pre vsetkych .
    Teraz zeby sme sa bali nakreslit pre dieta duhu,lebo okamzite dotycnemu okolie podsuva,ze uci dieta akemusi LGBTI.
    To je nehorazna hlupost!
    Nenechajme si tento krasny symbol vziat a prestanme sa ho ostychat pouzivat v spojitosti s nasimi detmi,kedze prave detom patri farebnost.A nie nejakym LGBTI.
    Zakratko si LGBTI privlastni symbol srdiecka a my sa zacneme ostychat pouzivat tento symbol,len aby smeneboli podozrivi,ze nahravame LGBTI.
    Treba s tym skoncovat!
    Duha patri detom!
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa