10x sólo pre karfiol

gb, 18. júna 2022 o 04:05

Všeličo sa dá pripraviť z karfiolu, nielen ho vypražiť v trojobale. A tieto recepty sú toho dôkazom!

Bezlepková pizza z karfiolu.

Foto: Varecha.sk

Karfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu, karfiolový šalát na spôsob zemiakového, slaný karfiolový koláč, jarné karfiolové rezne, zapekaný karfiol s cottage cheese a baby karotkou, karfiolové placky, úžasný voňavý pečený karfiol, karfiolový perkelt a pohánková trasenica. To sú recepty, v ktorých hrá hlavnú rolu karfiol. Na prvý pohľad nenápadná surovina, ktorá však dokáže zažiariť, či už samostatne, alebo v kombinácii. Pripravte si tento víkend zdravý a chutný recept s hlavnou hviezdou karfiolom, stačí kliknúť na tento odkaz a vybrať si. Ako malú ochutnávku ponúkame recept na bezlepkovú pizzu z karfiolu a bez múky.

Bezlepková pizza z karfiolu

Suroviny:
1 ks karfiolu
1 ks vajíčka
50 g strúhanej mozzarelly
soľ
sušená bazalka
2 PL paradajkovej pasty
4 plátky šunky
1 hrsť strúhanej mozzarelly
1 hrsť listového špenátu
čierne mleté korenie

Postup:
1. Cesto je veľmi jednoduché a na vrch si môžete dať, čo vám najviac chutí. Surový karfiol nasekáme alebo rozmixujeme na minikúsočky, na troche oleja opekáme cca 7 - 8 minút. Poriadne vysušíme utierkou, aby bol čo najsuchší a zmiešame s vajcom a syrom. Vymiešame a na papieri na pečenie vytvarujeme do tvaru pizze. Dáme piecť na 220 stupňov na 15 minút.

2. Vyberieme a prebytočný olej osušíme, potrieme paradajkovou pastou, posypeme opečenou a na pásiky nakrájanou šunkou, špenátom a syrom a dáme dopiecť na 8 - 10 minút.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >