10x školská desiata, bez ktorej sa veľká prestávka neráta

gb, 10. septembra 2022 o 04:15

Pamätáme na časy, kedy bol vrcholom našej školskej desiaty biely rožok so šunkou. Nečudo, na pultoch obchodov toho vtedy na výber veľa nebolo. Dnes to už našťastie neplatí, a tak aj desiata našich detí a vnúčat môže mať atraktívnejšiu podobu.

Ciabatta s mozzarellou a šalátom.

Foto: Varecha.sk

Škola je už v plnom prúde a rodičia okrem ďalších starostí riešia, čo stále chystať potomkom na desiatu. Chlieb s maslom, šunkou a syrom nie je veľmi atraktívny, najmä ak sa opakuje každý školský deň. Chce to niečo nápaditejšieho!

Inšpirujte sa desiatami, ktoré vám deti domov celkom určite nevrátia. Sú medzi nimi slané štvorvrstvové croissanty z kysnutého cesta, fresh wrap, sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami, tuniakový sendvič, desiatové chlebíky, wrap s avokádom a šunkou, pizza slimáky, plnené pruhované slané rožteky Vršatec či rýchla a chutná plnená tortilla. Ako malú ochutnávku článku ponúkame recept na ciabattu s mozzarellou a šalátom. Všetky recepty nájdete na tomto odkaze.

Ciabatta s mozzarellou a so šalátom

Suroviny
500 g mozzarelly
1 ks ľadového šalátu
1 ks dubového šalátu
1 ks šalátovej uhorky
2 až 3 ks paradajok
200 g majonézy
mleté čierne korenie
soľ
100 ml olivového oleja
5 ks malej ciabatty

Postup
1. Mozzarellu pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. Ciabattu rozkrojíme, vnútorné strany potrieme majonézou.

2. Šaláty nakrájame na rezance široké asi 1 cm a zmiešame v miske. Osolíme, okoreníme, polejeme trochou oleja. Paradajky a uhorky nakrájame na tenké plátky.

3. Na spodnú časť bagety dáme šalát, potom pridáme mozzarellu, uhorky, paradajky, opäť trochu šalátu a prikryjeme vrchnou časťou bagety.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >